Meghalt Zengő Árpád

Évtizedeken keresztül tudósított Nógrád vármegyéből.

2024. 10. 12. 20:33
gyertya
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt Zengő Árpád, a Magyar Rádió egykori Heves és Nógrád vármegyei tudósítója – írja a Nógrád vármegyei hírportál. A Nógrád-szerte ismert újságírót több évtizedes munkássága, közéleti tevékenysége, közvetlensége és emberszeretete tette népszerűvé. Életének 77. évében járt.

Sárospatakon láttam meg a napvilágot, 1948 májusában. A középiskola egy részét Pannonhalmán, a másikat Nagykállón végeztem, majd miután – saját hibámból – nem vettek fel az Eötvös Lóránt Tudományegyetemre, elmentem szakmunkástanulónak, elektroműszerésznek

– idézte fel egy korábbi interjúban. Zengő Árpád később operatőrnek is tanult, elmondása szerint amatőr filmesként ugyanis korábban már nyert egy országos pályázatot is. 

Nősülés révén kerültem Salgótarjánba, ahol elvégeztem a kétéves újságíró-iskolát, majd felvételiztem a műszaki egyetemre. Amikor Nagykállón laktam, színjátszóskodtam is. Egyszer bementem a Kelet-Magyarország szerkesztőségébe azzal, hogy ilyen és ilyen előadásokat tartottunk. A lapnál erre azt mondták: hát írd meg!

– emlékezett vissza az interjúban Zengő Árpád, aki három évtizeden keresztül tudósított Nógrádból. Idővel elkezdett rendszeresen dolgozni, elsősorban a Kelet-Magyarországnak és a Nyíregyházi Rádiónak. Aztán előbb a Miskolci Rádióhoz vették fel, majd a Kossuth rádióhoz, ahol el is töltött harminc évet. Ez egyedülálló dolog, mert tudósító három évtizedet még nem húzott le egyetlen állomáshelyen. Heves és Nógrád megye volt az övé.

Zengő Árpád visszavonulása után Karancskesziben élt, nyugdíjasként is rendszeresen tudósított lakóhelye és a Karancs-völgy eseményeiről a közösségi oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.