Minden amit Magyar Péter mentelmi ügyéről tudni lehet + videó

Még a nyár elején indult nyomozás Magyar Péter „diszkóbotrány” néven elhíresült mulatozásával összefüggésben. A Tisza Párt frissen megválasztott EP-képviselője, úgy tűnik, elvette egy férfi telefonját, amit aztán a Dunába dobott, ezért pedig a legfőbb ügyész a mentelmi joga felfüggesztését kezdeményezte.

2024. 10. 01. 15:19
Forrás: Képernyőfotó - Videa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész hazai sajtót bejárták azok a felvételek, amelyeken az látható, hogy Magyar Péter az Ötkertben lányok lába között mászik, majd pedig biztonsági őrök a nyakánál fogva vezetik ki a botrányos viselkedése miatt a szórakozóhelyről. Azonban ennek a júniusi éjszakának ezzel még nincsen vége.

A Magyar Nemzetnek is nyilatkozott korábban az a férfi, aki azt állítja, hogy az ominózus estén Magyar Péter többször megütötte, elvette a telefonját, majd a Dunába hajította azt. Az üggyel összefüggésben szinte azonnal nyomozás indult , a legfőbb ügyész pedig múlt héten kezdeményezte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

 

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője a Magyar Nemzetet most arról tájékoztatta, hogy a legfőbb ügyész az Európai Parlamenthez fordult Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztése érdekében, hiszen a Központi Nyomozó Főügyészség előtt lopás bűncselekménye miatt folyamatban van egy eljárás. Ahhoz pedig, hogy az esetleges további intézkedéseket le lehessen folytatni a képviselővel szemben, szükséges a mentelmi jog felfüggesztése.

Az ügy további érdekessége, hogy Magyar Péter még a kampányidőszakban többször is elmondta, hogy ha hatalomra kerül, el fogja törölni a mentelmi jogot, most pedig már a közösségi oldalán is egyértelművé tette, hogy élni kíván a mentelmi jogával vagy legalábbis feltételekhez köti, hogy lemondjon róla. A Magyar Nemzet egyébként többször is kérdezte az ügyben a politikust, ő azonban sem arra nem volt hajlandó válaszolni, hogy bedobta-e a szóban forgó telefont a Dunába, sem arra, hogy továbbra is megkívánja-e szüntetni a mentelmi jogot.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint nagy esély van arra, hogy Magyar Péter mentelmi jogát nem függesztik fel. Az alkotmányjogász szerint előfordulhat, hogy az Európai Néppárt, azért, hogy  Magyarország politikájába ilyen módon is beleavatkozzon, meg fogja védni Magyar Pétert.

 Tehát a szakmai érvek és a politikai akarat ütközik most egymással és minden arra mutat, hogy a politikai érdekek felül tudnak emelkedni a szakmai érveken.

 

 

Deutsch Tamás közben felszólította Manfred Webert, hogy nyilatkozzon arról, hogy a néppárti képviselők megvédik-e Magyar Pétert. A Fidesz európai parlamenti képviselője azt is bejelentette, hogy az összes EP-képviselőt levélben fogják tájékoztatni Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről, és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.