Pankotai Lili elbukta a pert volt iskolája ellen

A 2022. októberi kormányellenes tüntetésen előadott trágár „költeményét” bírálta a pécsi ciszterci gimnázium vezetése.

2024. 10. 08. 15:31
CSS_20230915_049, 20230915 Budapest
Érted megyünk - demokrácia napi tüntetés.
Fridays for future Magyarország tüntetés.
Fotó: Csudai Sándor (CSS)
Origo
képen: Pankotai Lili, az óbudai Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákja
Fotó: Origo/Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőfokú ítéletében megalapozatlannak találta a Pécsi Törvényszék Pankotai Lili keresetét egykori gimnáziuma ellen, vagyis a bíróság szerint nem volt megállapítható a zaklatás, nem valósult meg a diák ellehetetlenítése – számolt be a Telex.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, a fiatal baloldali aktivista tavaly januárban bejelentette, hogy a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével pert indít egykori iskolája ellen. A 2022. októberi kormányellenes tüntetésen előadott trágár „költeményét” ugyanis a pécsi ciszterci rend által fenntartott Nagy Lajos Gimnázium vezetése bírálta, és az iskola szellemiségével összeegyeztethetetlennek tartotta.

Pankotai Lili végül otthagyta az intézményt, mivel úgy érezte, hogy ellehetetlenítették a további tanulmányait.

A perindításról úgy fogalmazott, figyelemfelhívásnak szánta, hogy „a többi iskola, vezetőség, tankerület észrevegye, nem mindent engedhetnek meg maguknak, és a tetteiknek következményeik vannak”.

Pankotai Lili rendszeres vendége a különböző demonstrációknak, a karmelita kolostornál kezdeményezett tüntetéseken például valóságos vőfélyként menedzselte az eseményeket. A kellő hangulat megteremtése azonban sokba került végül, 150 ezer forintot kellett kifizetnie szabálysértés (gyülekezési joggal való visszaélés) miatt.

Borítókép: Pankotai Lili (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.