Per indult a magyar ingázók védelmében Ausztria ellen

Ítélet még nincs, van viszont egy nagy csörte az osztrák határátkelő miatt.

2024. 10. 04. 19:32
Blur,Cars,Of,Traffic,Jam,Entrance,Express,Way
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön tartották az első tárgyalást abban a perben, amelyet egy magyar ügyvédi iroda indított az osztrák állammal szemben, amiért a határellenőrzések miatt kialakuló dugók kárt okoznak a magyar ingázóknak – írta meg a Kisalföld a Volksgruppen cikke alapján. Az első tárgyalás Eisenstadtban (Kismartonban) volt.

Ruzicska Máté ügyvéd a meghallgatás után újságíróknak azt mondta: itt elvekről van szó, nem pénzről, hiszen 19 cent kártérítést követelnek a kitérő miatt. Azt szeretnék elérni, hogy Ausztria szüntesse meg a határellenőrzést, hiszen állandó kontroll a schengeni kódex értelmében nem tartható fenn. Ehhez képest Ausztria az illegális bevándorlókra hivatkozva kilenc éve óta folyamatosan hosszabbítgatja az ellenőrzést a határon.

Ezzel szemben az alperes, a Finanzprokuratur képviselője azzal érvelt, hogy a határellenőrzés a „végső lehetséges eszköz”.

Az ügyben nem született ítélet csütörtökön, azt írásban közli majd a bíróság.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.