Csodajelenségekre bukkanhat Magyarország egén a hétvégén

Háromszor is érdemes lesz az égre nézni.

Forrás: NG242024. 10. 04. 18:36
New,Moon,Sickle,Crescent,Lunar,Cycle,Shining,Glowing,In,Black
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az alkonyi holdsarlók még most is nehezen megfigyelhetők, a Vénusz közelsége miatt 5-én így is érdemes lesz próbálkozni a megfigyeléssel – hívja fel a figyelmet az ng24. Hozzáfűzik, a sarlót napnyugta után húsz perccel lesz érdemes keresgélni a délnyugati ég alján, de ne nagyon halogassuk, mert hamar lenyugszik. 

A Vénusz a sarló felett nagyjából 3 fokkal jár, amelyet könnyen lehet, hogy előbb észreveszünk, mint a Holdat, a kettő együtt viszont igazi csemege lesz az égi csodák szerelmeseinek. ha szeretnénk megfigyelni a sarlót, keleten 18:23, Budapesten 18:34, nyugaton 18:44-kor lesz érdemes az eget kémlelni. 

Hetedikén a Hold és az Antares együttállását figyelhetjük meg. A portál részletezi, hogy a húszszázalékos hízó sarló és a Skorpió vörös óriáscsillaga kevesebb, mint másfél fok távolságban lesznek egymástól a délnyugati égen. A megfigyelést kora estére érdemes időzíteni.

Hatodikától tizedikéig pedig érkeznek a Draconidák meteorjai, amelyek bár rövid ideig aktívak, rendkívül látványosak. A meteorhullás maximuma 8-án várható, de készítse fel a lelkét és vigyen magával meleg teát, mert óránként csak pár meteor fog előkerülni. A hulló meteorokat egész éjszaka láthatják majd az érdeklődők. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.