Rejtélyesen viselkedett az abonyi medve, de már sejtik, mi lehet az oka

Köze van a titokzatos női lélekhez.

Forrás: Szoljon2024. 10. 04. 19:43
Európai barnamedve (Ursus arctos arctos) nyáron Finnországban egy gyapotfűvel borított lápon.
illusztráció Fotó: AFP/Biosphoto/Christopher Perelle
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetően elvesztette a jeladóját az abonyi medve, amelyet még 2018-ban fogtak be kábítólövedékkel – írja a Szoljon. Hogy merre járhat, csak sejteni lehet.

A Szegedi Vadaspark igazgatója, Veprik Róbert a portálnak azt mondta, még nem tapasztalt olyan viselkedést vadállatoknál, mint amilyet az abonyi medvénél. Egy nőivarú egyed volt, és azt gyanítják, hogy valamilyen agyi vagy idegrendszeri elváltozás miatt indulhatott el akkoriban délnek. 

Az Alföldön ugyanis ötszáz éve nem járt medve, valószínűleg a következő ötszázban sem fog

 – fogalmazott a szakember, aki hozzáfűzte, egyéb furcsaságok is jellemezték a vadat. Ezek közül a legszembetűnőbb, hogy szelíd volt, hiszen, ha egy vadon élő állatot elfognak, napokig ideges és agresszív, ételt el sem fogad el. 

Ezzel szemben az abonyi medve másnap már békésen falatozott nálunk, az alma volt a kedvence

– fűzte hozzá Veprik Róbert. Pár nappal később szabadon engedték, azóta viszont eltűnt a jeladója, így a híres abonyi medvét még nagyobb rejtély övezi, a korábbi megfejthetetlen titkaival együtt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.