Több villamosvonal is leáll a következő hétvégékre

Érdemes lesz kerülni.

2024. 10. 04. 7:44
2021.03.26. Budapest

BKV, BKK tömegközlekedés, villamosz, busz
Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 14-es villamos karbantartás miatt rövidített útvonalon, a Lehel tér és Rákospalota-Újpest vasútállomás között közlekedik az október 5–6-i, 12–13-i és a 19–20-i hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A közlemény szerint ezeken a hétvégéken 14-es jelzéssel pótlóbusz indul Rákospalota-Újpest vasútállomás és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között. Káposztásmegyerről a belváros felé tartóknak a BKK a 20E és a 30-as autóbuszcsalád igénybevételét ajánlja. Október ötödike, szombat és október huszadika, vasárnap között a 12-es villamos sem jár, mert karbantartást végeznek a Fóti úti aluljáróban. Ezalatt Rákospalota-Újpest vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca közötti szakaszán 12-es jelzéssel pótlóbusz jár. A BKK Angyalföld kocsiszín és Rákospalota-Újpest vasútállomás között a 14-es villamos igénybevételét ajánlja. Rákospalota, Kossuth utcától a 104-es, a 104A, a 170-es és a 204-es autóbuszokkal lehet átszállás nélkül eljutni a 3-as metróhoz.

Továbbá a villamospálya karbantartása miatt pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett a kelenföldi vasútállomás, valamint a Budafoki út/Dombóvári út megálló között az október 5–6-i és 12–13-i hétvégéken.

A közleményben jelezék: a Bécsi út/Vörösvári út és a Budafoki út/Dombóvári út között az 1-es villamos továbbra is közlekedik. A Kelenföldről a pesti oldalra közlekedőknek a BKK a 4-es metrót vagy a 49-es villamost, a Bikás parktól a 4-es metrót vagy a 7-es buszt, a Fehérvári út térségéből a 47-es és a 48-as villamost, a Budafoki út környékéről a 133E autóbuszt javasolja.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.