Tovább könnyíti a MÁV a budapesti agglomerációban élők életét

Október közepétől folytatódik az egységes jegyrendszer kiterjesztése.

2024. 10. 13. 15:34
Budapest, 2024. január 15. A Szentendre fele közlekedő H5-ös jelzésű HÉV a Batthyány téri végállomáson, utasokkal a peronon. MTVA/Róka Dániel *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Róka Dániel
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerékpáros utasok visszajelzéseit figyelembe véve mostantól még olcsóbb és egyszerűbb kerékpárt szállítani a HÉV-en – írja a közleményében a MÁV-csoport. A vállalat bejelentése szerint október 15-től az utasoknak elegendő egy BKK-vonal- vagy -gyűjtőjegy ahhoz, hogy kerékpárjukat a HÉV teljes vonalán, a fővároson belüli és kívüli szakaszon is magukkal vihessék. 

A kerékpáros utasok pedig akár a MÁV mobilalkalmazásból vagy MÁV-automatákból is vásárolhatnak hasonló árú, a HÉV teljes vonalán érvényes kerékpárjegyet. Azoknak, akik rendszeresen utaznak, a MÁV-csoport Kerékpár országbérletét javasolják továbbra is.

A döntésnek leginkább a főváros környéki biciklitúrára indulók örülhetnek, valamint nagy segítség lehet azoknak a kerékpárosoknak is, akik akár egy esetleges műszaki meghibásodás vagy baleset miatt kénytelenek tekerés helyett egy-egy alkalommal a közösségi közlekedési eszközön szállítani a kerékpárjukat.

2024. október 15-étől, keddtől a HÉV-vonalak teljes hosszán lehet kerékpárt szállítani egy BKK-vonaljegy vagy BKK-gyűjtőjegy érvényesítésével, ám emellett természetesen továbbra is megmarad az ötszáz forintos – a HÉV-vonalak teljes hosszán érvényes – viszonylati kerékpárjegy, valamint a Kerékpár országbérlet. 

A fejlesztés nem érinti a BKK-kerékpárbérlet érvényességi területét, hiszen az október 15-ét követően is csak a fővárosi szakaszon, Budapest közigazgatási határáig érvényes. A MÁV-csoport a kerékpárral rendszeresen utazóknak továbbra is a Kerékpár országbérletet ajánlja, mely harminc napig érvényes a MÁV-csoport, a GySEV és a BKK egyes járatain  4950 forintért. A viszonylati kerékpárjegyet és a Kerékpár országbérletet a MÁV-csoport online felületein, az automatáknál és a pénztárakban, valamint a GySEV pénztáraiban válthatják meg az utasok.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.