Tragikus véget ért a másfél éves kisfiú sorsa Kecskeméten, pedig csak egy kicsit kellett volna odafigyelni rá

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy édesapával szemben. A férfi felügyelet nélkül hagyta gyermekeit, emiatt a másfél éves kisfia beleesett a lakóhelyükön lévő kerti tóba, és vízbe fulladt.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 10. 22. 11:45
The,Statue,Of,Justice,Themis,Or,Justitia,,The,Blindfolded,Goddess,bíróság,
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott egy Kecskemét környéki tanyaépületben kialakított lakrészben élt az élettársával és hat kiskorú gyermekével. A tanyaépület további három lakrészében a vádlott élettársának rokonai laktak. A tanya udvarán volt egy halastó, amelyben az ott lakó gyermekek nem fürödhettek – olvasható a vádiratban. 

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Tavaly június 23-án délelőtt a vádlott élettársa átment az édesanyja lakrészébe, így az apa egyedül maradt a gyermekeivel. A férfi felügyelet nélkül hagyta gyermekeit és az ingatlan udvarán kialakított karámban elhelyezett állatokhoz ment. 

A felügyelet nélküli másfél éves, önállóan járni tudó kisfiú kiment a szobából, a kerti tóba esett és vízbe fulladt.

A baleset azért történt meg, mert az apa a veszélyhelyzetet érzékelni nem képes kisfiút felügyelet nélkül hagyta, annak ellenére, hogy tudomással bírt arról, hogy a tanya udvarán lévő tó kellő felügyelet hiányában akár halálos eredményű baleset forrása lehet. A férfi azért nem látta előre magatartásának lehetséges következményeit, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta.

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.