Jövő héten jöhet az első hó Magyarországra

Jövő héten kedden lehűlés érkezik erős széllel és csapadékkal.

Forrás: Vas vármegyei hírportál2024. 10. 22. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jövő héten kifejezetten hűvös lesz, a Kőszegi-hegységben már havazás is előfordulat – mondta a HungaroMet Vas vármegyei észlelője a Vaol.hu-nak. Pétervári Tibor szerint ezen a héten még egy klasszikus anticiklon alakítja a térség időjárását.

Mint mondta, egyre gyakoribbá válnak a reggeli pára- és ködfoltok, csapadék nem valószínű. Éjszakánként 3–5 fokig hűl le a levegő, a maximumok 15 fok körül alakulnak, de a ködösebb tájakon lassabban melegszik a levegő. 

Front sem terheli a szervezetet, csendesnek ígérkezik ez a hét az időjárást tekintve

– tette hozzá.

A szakértő szólt arról is, az átlagos havi csapadékmennyiséget már bőven meghaladta az idei október, a napfényes órák száma azonban kevesebb az ilyenkor szokásosnál. Tavaly rekordmeleg volt az október, ezúttal normális tartományban alakulnak a hőmérsékletek.

Jövő kedden lehűlés érkezik erős széllel és csapadékkal, változékonnyá, mozgalmassá válik a térség időjárása, ami a havazást is okozhatja majd a Kőszegi-hegységben – magyarázta.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.