Fekete-Győr elszólta magát, lelepleződött a baloldal titkos terve

Elismerte a Momentum, hogy a Brüsszelből irányított lengyelországi kormánybuktatás receptjét használná Magyarországon is. A jogerősen elítélt Fekete-Győr András közölte, célja a varsói modell megvalósítása hazánkban, azaz egy erőszakos politikai leszámolás. Az Alapjogokért Központ elemzője lapunknak arról beszélt, Lengyelországban tökéletesen látható, mi az, amit Magyarországnak is szánnak a progresszív politikai erők.

2024. 10. 19. 6:30
 Az európai ügyészséghez történő csatlakozásról szóló aláírásgyűjtés a Közös ellenzéki tüntetés a szabadságért, a korrupció ellen! címmel szervezett demonstráción a II. kerületi Bem téren, tüntetés október 23. Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azon fogok dolgozni, hogy hazahozzuk Varsóból azokat a jó példákat, amelyek az ottani kormányváltást jelentették, és ezeket felajánljuk az új rendszerváltás ügyének 2026-ra – fogalmazott a bíróság döntésének kihirdetése után a jogerősen elítélt Fekete-Győr András, 

amivel a Momentum korábbi elnöke elismerte, hogy pártja évek óta Magyarország elleni aknamunkát végez.

A parlamentből is kiszorult politikus azt is közölte, hogy az általa elkövetett bűncselekmény miatt elveszített parlamenti mandátumát Cseh Katalin veszi át, aki ugyan csak a 276. helyen szerepelt a 2022-es közös ellenzéki listán, de EP-képviselőként mindent megtett, hogy belerúgjon saját hazájába. Így Cseh, aki nem a magyar választók akaratából lehet parlamenti képviselő, immáron itthon képviselheti a brüsszeli balliberális elit érdekeit.

Cseh Katalin váltja az elítélt Fekete-Győr Andrást (Forrás: Európai Parlament)

A régi-új terv tehát most már hivatalosan is a kormány megbuktatása úgy, miként azt az unió intézményei tették egy éve Lengyelországban. Arról, hogy ez mit jelenthet hazánkra nézve, Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője azt mondta:

Lengyelországban tökéletesen látható, mi az, amit Magyarországnak is szánnak a progresszív politikai erők.

– Ott Donald Tusk állítólag a „liberális demokráciát” építi vissza, valójában azonban jogsértések tucatjait követi el: ellenzéki politikusok jogellenes bebörtönzésétől a közmédia verőlegényekkel való erőszakos elfoglalásán át bírósági és ügyészségi vezetők önkényes eltávolításáig hosszú a lista – sorolta az elemző, hangsúlyozva, eközben Brüsszel mélyen hallgat, nem úgy, mint amikor jobboldali kormányok támadására talál ürügyet.

A baloldal terve itthon is a Tusk által megalkotott varsói modell megvalósítása, azaz egy erőszakos politikai leszámolás

– mutatott rá. Szikra Levente szerint a nemrég jogerősen elítélt

Fekete-Győr András kijelentése nyílt beismerése annak, hogy a varsói modell meghonosításán dolgoznak.

– A hazai baloldal már a legutóbbi országgyűlési választások előtt sem titkolta, hogy ugyanerre készül: az alaptörvény egyszerű többséggel történő módosítása, különböző vezetők, például a legfőbb ügyész jogellenes elmozdítása is a programjuk részét képezte – sorolta.

Az elemző kitért arra is, hogy a magyarországi baloldalból a választópolgárok nagy többsége nem kért 2022-ben, Donald Tusk pedig most megmutatja, mi történt volna itthon, ha másképp döntenek a magyarok.

Nehéz elképzelni, hogy az Európai Néppárt, melynek Tusk elnöke is volt, mást tartogatna hazánknak, mint Lengyelország számára. Ebben természetesen a baloldali és a liberális szövetségeseire, így a Momentumra is számíthat

– vélekedett Szikra Levente, aki jelezte, a Néppárt jelenlegi kiszemeltje a kormánybuktatáshoz Magyar Péter, és ahogy a Néppárt Brüsszelben a nála is baloldalibb pártokkal működik együtt, úgy itthon is lehet arra számítani, hogy a Momentum és a Tisza között valamilyen együttműködés, szövetség bontakozik majd ki.

Arra a felvetésre, miszerint Fekete-Győr András kormánybuktató tervét a liberális párt alapítványának elnökeként kívánja levezényelni, az Alapjogokért Központ elemzője azt mondta,

aligha lenne meglepő, ha újra nagyobb összegű adományok érkeznének a baloldal régi és új szereplőihez.

Mivel pusztán az általuk adott politikai ajánlattal nem tudják meggyőzni a magyarok többségét, külső segítséget vesznek igénybe a hatalom megszerzése érdekében.

Ismert, a konzervatív lengyel kormány hivatali ideje alatt az EU intézményei összehangolt támadást indítottak Lengyelország ellen arra hivatkozva, hogy súlyosan sérül a jogállamiság az országban.

Valójában azonban a tavaly alakult új, balliberális-globalista Tusk-kormány sérti rendszerszinten az alapvető jogokat, a demokráciát és a lengyel alkotmányos berendezkedést.

Egy évvel a legutóbbi lengyel parlamenti választást követően az Alapjogokért Központ megvizsgálta és összegyűjtötte a tíz legsúlyosabb lengyelországi esetet, amelyek a Donald Tusk vezette kormány jogállamiságot leépítő magatartását igazolják.

Borítókép: Fekete-Győr András tüntet (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.