Magyarország nyerte a legjobb tál különdíját a Bocuse d’Or döntőjén. A világhírű gasztronómiai versenyen, melyet kétévente rendeznek meg, összesen 24 ország versenyzői vettek részt idén. Idén Lyon adott helyet a rangos szakácsversenynek, ahol az első helyen Franciaország végzett, a második Dánia lett, míg a bronzérmet Svédország kapta.
Az Index beszámolójából kiderül, a magyar csapat tagjai Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese, Fodor Noel commis, Szabó László coach és Dalnoki Bence csapatvezető voltak, és végül
a legjobb tál díját sikerült elhozniuk a francia városból.
A magyar csapat egyébként az összesítésben a 13. helyet szerezte meg.
A döntőn a szokásos módon ezúttal is kétféle ételt kellett készíteni. A „The Hungarian Feast” (magyar lakoma) tál a következőket tartalmazta: faszénen grillezett szarvasgerinc libamájjal és fűszernövényekkel; bélszín, vajban pirított kovászos tésztával; szarvaspite „vadász módra” a magyar erdő kincseivel; meggy vilmoskörtés chutney-val; tokaji borral készített szarvasjus; erdei gombás ravioli kerti zöldségekkel; őzhúsleves Oolong teával.
A „Celery Kingdom” pedig a következő ételeket tartalmazta: vajban párolt homár sós citrommal és aromás fűszerekkel; friss zellersaláta gombakaviárral; arany zellerkrokett, friss fűszerekkel; zellerpüré, csicsóka és homár sabayon.
A portál azt írta, a társadalmi elkötelezettség díjakat Új-Zéland és Chile nyerte, a legjobb commis séf díját a francia csapat segédséfje, Camille Pigot kapta, a legjobb tányért pedig Norvégia készítette.