A Magyar Konyha magazin Balaton 2025 gasztrokalauza 13. alkalommal foglalja össze, hol és mit érdemes enni nagy tavunk körül. A 323 ínyenctipp között 55 új helyet talál az olvasó. A strandtáska-kompatibilis kiadvány a július–augusztusi Magyar Konyhával együtt szerezhető be az újságárusoknál.

A kiadvány továbbra sem étteremkalauz, inkább egyfajta aktuális látlelet a Balaton gasztronómiájáról, egy kulináris útikönyv, amely minden éttermi kategóriában ajánl felkeresésre érdemes helyeket.
– Nyugodtan kimondhatjuk, hogy a balatoni gyorsételek színvonala emelkedett – jelentette ki Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője. Hozzátette: folytatódik a néhány éve kezdődött folyamat: egyre több neves fővárosi séf tűnik fel a tóparton.
Sokat fejlődött a balatoni cukrászat is. Nemcsak a francia monodesszertek hódítanak, hanem divatba jött a klasszikus magyar cukrászat is: a krémes, a hatlapos, a dobostorta. A fagyizók egymásra licitálva készítik kreációikat – ismertette a főszerkesztő.
