A baloldal ikrei

A baloldal kormányellenes álhír videójának főszereplője, az álmentős Németh Athina és a Covid–19-vizsgálatokkal kapcsolatos „csodamasinával” házaló Német Károly ikertestvérek, akik állításuk szerint nincsenek is jóban. Mindkettőjükkel az a baloldali Hírklikk készített szenzációhajhász, rémhírterjesztő interjút, amelynek kézivezérlésével kapcsolatban Korózs Lajos (MSZP) lapunknak elszólta magát. A kormánynak járványügyben tanácsokat osztogató Németh Károly egyébként tornatanárként dolgozott nyugdíjba vonulása előtt.

Magyar Nemzet
2020. 07. 11. 6:50
null
Németh Athina és Németh Károly, a kudarcba fulladt botrányos terv fontos főszereplői Forrás: MTV és MTVA

A baloldal kormányellenes álhír videójának főszereplője, az álmentős Németh Athina és a Covid–19-vizsgálatokkal kapcsolatos „csodamasinával” házaló Német Károly ikertestvérek, akik állításuk szerint nincsenek is jóban. Mindkettőjükkel az a baloldali Hírklikk készített szenzációhajhász, rémhírterjesztő interjút, amelynek kézivezérlésével kapcsolatban Korózs Lajos (MSZP) lapunknak elszólta magát. A kormánynak járványügyben tanácsokat osztogató Németh Károly egyébként tornatanárként dolgozott nyugdíjba vonulása előtt.

Láthatóan zavart emberek által előadott szenzációhajhász történetekkel igyekszik lejáratni a kormányt a baloldal az általuk kézivezérelt Hírklikkel. A magát mentőápolónak és mentőtisztnek kiadó Németh Athinának az egészségügyről kitalált rémtörténetei után az ikertestévéről, Németh Károlyról bizonyosodott be, hogy mindenféle végzettség és pozíció nélkül sürgette egy koronavírus-tesztelő „csodagép” magyarországi forgalmazását, amely szerinte hatékonyabb és megbízhatóbb a vírus örökítőanyagát kimutató PCR-teszteknél. Sőt, Németh Károlynak nemhogy egészségügyi végzettsége nincs, hanem saját bevallása szerint tornatanárként dolgozott nyugdíjba vonulása előtt. Állítása szerint autodidakta módon „kupálta ki” magát nemcsak a Covid-19-cel kapcsolatban, hanem egyebek mellett a szívsebészet és a belgyógyászat terén is.

A hangpostaüzenet

Ezen felül, maga Németh Károly ismerte el azt is, hogy a Norcros Hungary Kft.-nél – amely állítólagosan a tesztgépet akarja behozni Magyarországra – sincs semmilyen munkaviszonya, hanem „magánemberként” adott tanácsokat a vállalatnak. Erre a cég láthatóan nem tart igényt, hiszen annak ügyvezető igazgatója, Romoda Kinga – aki egyébként a magánéletben Németh élettársa – lapunk érdeklődésére a cég nevében elhatárolódott az önjelölt polihisztortól.

Németh Károly a Magyar Nemzetnek arról is beszámolt, hogy a „csodamasináról” 3-4 hónappal ezelőtt értesült egy Svájcban élő ismerősétől, aki azzal a kommentárral küldött neki egy videót, hogy „ez egy olcsó gép, milyen jó lenne tinektek”. Németh ezen felbuzdulva keresett meg több szakembert és szervezetet, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Azonban mint kiderült, a tárcának csak a weblapján található telefonszámon hagyott üzenetet, s azért nem gondolta fontosnak, hogy személyesen felvegye a kapcsolatot valakivel a minisztériumtól, mert állítólag negyed évszázada ismeri Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, akitől előrelépést remélt a tesztelőgép ügyében. Szavai szerint utóbbi ismeretség onnan datálható, hogy a volt felesége a klinikán dolgozott. Bár elítéli ikertestvére, Athina rémhírterjesztésként lelepleződött médiaszerepléseit, még rosszabb a véleménye az álmentő lányáról, aki notórius hazudozónak nevezte Németh Athinát. – Az unokahúgom nálam lakott egy ideig, és kikönyörögte, hogy elvihesse tőlem a kosorrú, ezüst-kék nyuszimat, ami egyébként nagyon okos volt. Elvitte a házával együtt a nevelőszüleihez. Egy hét múlva meglátogattam, és egy sötét garázsban találtam a nyulamat, nem volt alatta kipucolva. A lány azonban nem volt ott, állandóan csavargott – hangoztatta Németh Károly.

Németh Athina és Németh Károly, a kudarcba fulladt botrányos terv fontos főszereplői
Fotó: MTV és MTVA

Korózs elszólása

Kérdés, hogy a testvérpár kapott-e fizetséget a szocialistáktól a hírklikkes szereplésekért, amelyet politikai fegyverként használt fel a baloldal. Mindenesetre Németh Athina nem teljesen egyértelműen fogalmazott az ellenszolgáltatást firtató kérdésünkre: „Szerintem nem. A testvérem biztos, hogy nem, én biztos, hogy nem.” Bátyja tagadta, hogy pénzt kapott volna az MSZP-től, ahogy azt is, hogy lenne bármilyen kapcsolata a baloldallal. – Semmilyen tömegszervezetnek nem voltam tagja soha – mondta. Korózs Lajos (MSZP) a Magyar Nemzet megkeresésére azt állította, hogy nem tudja kicsoda Németh Károly. A parlament népjóléti bizottságának elnöke arra pedig „semmit az égvilágon” nem tudott mondani, hogy miért szerepel egy neki szóló pártutasítás a Hírklikken közzétett kamuvideós cikkben. Amikor arról kérdeztük hogy milyen viszony van az MSZP és a Hírklikk között Korózs Lajos azt ajánlotta, hogy erről Nyakó Istvánt, a párt sajtószóvivőjét kérdezzük. Nyakót lapzártánkig nem értük el.

A Németh ikrek akár bűncselekményt is elkövethettek a valótlan kijelentéseikkel. Úgy tudjuk, jelenleg jogászok vizsgálják, hogy a büntető törvénykönyv mely paragrafusa sérülhetett azzal, hogy gazdasági, vagy politikai érdekből hazudott Németh Károly a vírustesztelő géppel kapcsolatos beszámolói során. Mint ismert, egyebek mellett azt hangoztatta: „Olyan érzésem volt, hogy túl olcsónak találják a berendezést. Talán komolyabban vettek volna, ha drágábban adom. Így ugyanis a közreműködők nem tudtak saját zsebre dolgozni.” Az talán még rosszabb, ha kiderül, amit a botrány kirobbanása után állított a nyugdíjas tornatanár, vagyis hogy a Hírklikk meghamisította a mondandóját. Azonban Németh Athina egyértelműen rémhírterjesztő, hiszen nemhogy nem tapasztalhatta, mennyien haltak meg a pandémia alatt a kórházból hazaküldöttek közül, hanem még csak a mentőszolgálathoz sem volt soha köze, mint azt állította. A többek által kóros hazudozónak minősített hölgy azonban egyértelműen elkövette a büntető törvénykönyvben megfogalmazott rémhírterjesztés bűncselekményt, ezért is lett gyanúsított.

Baloldali lejáratókampány

Korábban beszámoltunk arról, hogy a baloldali sajtó hogyan építette fel lépésről lépésre, több héten keresztül a Németh Athina beszámolóira alapozott kormányellenes kampányát. A csaló egyre színesebben előadott történetében folyamatosan nőtt a száma azoknak a betegeknek, akik szerinte életüket veszítették a koronavírus miatti „kórházkiürítések” során. Az álhírkampányba egy ponton nyíltan beszállt az MSZP is, valamint több külföldi sajtóorgánum is átvette Németh képtelenségeit.

A Hírklikk kiemelt szerepet játszott az álhírek terjesztésében, egy alkalommal például Kásler ágycsökkentésének halálos áldozatairól értekeztek, egy alkalommal pedig Újabb emberi jogi válság veszélye Magyarországon címmel közöltek cikket, amelyben a Human Rights Watch nevű jogvédő szervezetet idézték, amely Németh Athina beszámolója alapján bírálta a kormányt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.