A Fidesz választ vár a DK-tól Pereira ügyében

Magyar Nemzet
2019. 08. 06. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddig ismertnél nagyságrenddel több pénzt lophatott el az a portugál férfi, akit asszisztensnek választott maga mellé Gyurcsány ­Ferencné a brüsszeli munkájához – derült ki az Origó cikkéből. Jose Alberto Alves Pereira korábban a portugál Szocialista Párt európai parlamenti küldöttségének volt tanácsadója, a portugál rendőrség pedig azért nyomoz ellene, mert 2014–2015 környékén mintegy húszezer ­eurót lopott el a parlamenti látogatóktól, és hogy ezt leplezze, még dokumentumokat is hamisított.

Az Origó most arról számolt be: a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) frakciójához tartozó uniós képviselők könyvvizsgálókat bíztak meg az ügy felderítésére, és megállapították, hogy Pereira pénzügyi manőverei által ­2014–2016 között összesen mintegy 369 ezer euró tűnt el.

Megállapították továbbá, hogy azok az utazási irodák, amelyek a portugál szocialistákkal voltak összeköttetésben, nem állítottak ki számlákat ebben az időszakban, ezzel a módszerrel a közel három év alatt nagyságrendileg ­914 ezer eurónak veszett nyoma. – A Fidesz egyértelmű választ vár arra, hogy Gyurcsány Ferencék ­miért alkalmaznak egy korrupt bürokratát Brüsszelben, miért nem mondanak fel neki azonnal, és valóban azért foglalkoztatják-e, hogy meglegyen az uniós nyugdíjhoz szükséges tízéves szolgálati ideje? – tette fel a kérdést Böröcz László, a párt frakcióvezető-helyettese.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.