A Fidesz választ vár Karácsonytól a burjánzó buszbotrány-ügyben

Láng Zsolt felszólította Karácsony Gergelyt, hogy jöjjön ki a színfalak mögül, s vizsgáltassa ki végre a buszmutyi-ügyet.

Munkatársunktól
2020. 12. 08. 15:17
null
A Fidesz frakcióvezetője szerint ha akar, tud segíteni Karácsony Gergely Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Döbbenten állunk a BKV kamucégbotrányával kapcsoltban ma megjelent hírek előtt. Karácsony Gergely főpolgármester eddig semmilyen választ nem adott,

mindössze egyetlen Facebook-bejegyzésre méltatott minket, amely ráadásul több ellentmondást tartalmazott, mint megnyugtató tényeket – jelentette ki Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője a lapunkhoz is eljuttatott videóüzenetében. Szavai szerint az eddigi kérdéseiken túl továbbiakra szeretnénk választ kapni. – Igaz-e az, hogy a CR-Facilities Zrt. nevű kamucég, amely a BKV közbeszerzésén indult, hamis referenciákat írt be a pályázatába? Igaz-e, hogy ugyanez a cég ugyanebben a pályázatban több adatot hasraütésszerűen, minden tényalap nélkül írt be? Igaz-e, hogy ezt a céget, amely Tüttő Kata (MSZP) főpolgármester-helyettes korábbi élettársának az érdekkörébe tartozik, ki kellett volna zárni a közbeszerzésről, s nem is pályázhatott volna – sorolta Láng Zsolt, hozzátéve:

követelik Karácsony Gergelytől, hogy „most már jöjjön ki a színfalak mögül, vizsgáltassa ki az ügyet, és ne legyen aktív részese ennek a botránynak”.

Mint korábban beszámoltunk róla, a CR-Facilities Zrt. egy frissen alapított, referenciák és jogelőd nélküli vállalat, egyetlen munkatárssal bejegyezve. Több, offshore hátterű cég hozta létre, amelyeken keresztül Leisztinger Tamás nagyvállalkozó érdekkörébe tartozik. Leisztinger Tamás Tüttő Kata MSZP-s városüzemeltetési főpolgármester-helyettes korábbi élettársa. Magáról a cégről, és annak nyertes buszbérlési tenderéről is folyamatosan kerülnek napvilágra újabb részletek, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy korrupciós ügyről lehet szó. A CR-Facilities pályázatában gyakorlatilag nem volt érvényes elem, sőt még a szakmai ajánlatukban bemutatott referenciájuk is egy másik cégnek lett kiállítva.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.