A járvány kezelése érdekében jó lenne a lépéseket összehangolni

Magyarország támogatja, hogy összehívják az ENSZ közgyűlésének rendkívüli ülését.

Forrás: MTI, Facebook/Szijjártó Péter2020. 06. 25. 19:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország támogatja, hogy összehívják az ENSZ közgyűlésének rendkívüli ülését, amelyet az azeri kormány kezdeményez a koronavírus-járvány kezelésének megvitatására – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: Elmar Mammadyarov azeri külügyminiszter tájékoztatta telefonon a kezdeményezésről. A magyar tárcavezető szerint ez észszerű javaslat. A világjárvány kezelése globális feladat, jó lenne a lépéseket összehangolni, és így bizonyos esetekben segíthetnénk egymást – fejtette ki.

Hozzátette: koordinálhatnák például a stratégiai kapacitások létrehozását, az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök gyártását és fejlesztését.

Magyarország ezért támogatja a rendkívüli ülés összehívását, és erről az ENSZ főtitkárát is tájékoztatták – írta a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.