A kétarcú baloldal antiszemitizmust kiált

Nagy port vert fel a balliberális oldalon Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója és megbízott miniszteri biztos napokban írt véleménycikke, amelyben Soros Györgyöt liberális Führernek nevezte. A baloldali pártok prominensei most Demeter Szilárd fejét követelik, miközben a saját szövetségeseik durva, antiszemita, rasszista és kirekesztő megnyilvánulásainál nem csupán félrenéznek, hanem rendszeresen kiállnak mellettük.

Ritó Szabolcs
2020. 12. 01. 5:45
null
Jakab Péter, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes is kritika nélkül támogatta Bíró Lászlót Fotó: Facebook/Bíró László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali összefogás az októberi borsodi időközi országgyűlési választáson bebizonyította, hogy a hatalom megszerzéséért mindenre képes. Az ellenzéki szivárványkoalíció helyi leképeződése azt a jobbikos Bíró Lászlót támogatta, aki zsidó származású honfitársainkra vonatkozóan több „magvas” gondolatot is megosztott korábban a Facebookon:

„A kutyám majd megveszik, amikor a »tetűcsúszdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet.” Vagy „a Szent Koronára tett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint judapest”.

Nem határolódott el a baloldal akkor sem, amikor kiderült, hogy Bírónak olyan rasszista kirohanásai voltak a közösségi felületeken, mint például:

„Minden forint pazarlás, amit a cigányokra költünk!” „Koszos cigányok! A magyar (i)GAZSÁGSZOLGÁLTATÁS pedig szégyellje magát. És mindenki, aki ehhez a nevét adja. Rendőrök, bírók stb.”

Annak ellenére, hogy hazai és nemzetközi jogvédő szervezetek és politikusok egyaránt tiltakoztak Bíró László jelölt támogatása ellen, valamint képmutatónak nevezték a magyar baloldali pártok magatartását, az összefogás nem hátrált ki a rasszista politikus mögül.

Jakab Péter, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes is kritika nélkül támogatta Bíró Lászlót – Fotó: Facebook/Bíró László

Rasszizmusrelativizmus

A toleráns és emberi jogvédő balliberális oldal úgy paktált le a Jobbikkal, hogy a párt keletkezése és közelmúltja is köztudottan a rasszizmusra épült. Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi EP-képviselője, korábban a párt országgyűlési frakcióvezetője 2012. november 26-án parlamenti felszólalásában a zsidó származású képviselők listázására szólította fel a kormányt:

„Mérje fel azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent.”

Másnap nem kevésbé antiszemita módon úgy fogalmazott, hogy kimondottan az izraeli–magyar kettős állampolgárokra gondolt.

Az ügy érdekessége, hogy míg 2012-ben az eset nagy felháborodást keltett a balliberális médiában, a 2019-es önkormányzati választások előtt az ellenzéki összefogás megváltoztatta a véleményét. A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely az önkormányzati választások előtt a Hír TV műsorában a műsorvezető kérdésére, miszerint rasszistának tartja-e Gyöngyösi Márton korábbi megnyilvánulását, azt mondta:

„Nem gondolom, hogy ez önmagában nácizmus. Rossz mondat volt.”

A Momentum, A Jobbik és a gettó

A baloldali kettős mérce azonban nem állt meg Gyöngyösi Márton eseténél. A DK jelenlegi XI. kerületi polgármestere, László Imre egy önkormányzati ülésen Adolf Hitlert méltatta. A DK-s politikus később bocsánatot kért, így politikai szövetségesei nem látták értelmét az elhatárolódásnak. A polgármester később ügyesen kijátszotta a származási kártyát is. Ez azonban semmit nem von le abból, hogy egy olyan tömeggyilkos munkája előtt tisztelgett, aki a világot faji alapon kívánta felosztani, és ártatlanok millióit küldte haláltáborokba.

A baloldal igazán toleráns, legalábbis amikor valaki a saját berkein belül kirekesztő, antiszemita vagy rasszista. Így volt ez akkor is, amikor 2019-ben nyilvánosságra került Sneider Tamás akkori jobbikos országgyűlési képviselő esküvői videója. A felvételen a politikus felesége, aki mellesleg a Jobbiknak dolgozó jogász is egyben, náci karlendítéssel pózolt. Sneider Tamás egészen 2020 májusáig a Jobbik elnöke volt, pártja pedig az ellenzéki összefogás tagja.

A baloldali szivárványkoalícióban nem csak a rasszista párt tesz antiszemita kijelentéseket. 2019-ben felháborodást váltott ki a Momentum székesfehérvári elnökének kijelentése, amelyet a Facebookon posztolt:

„Most tartottam bejárást a gettóban” – viccelődött.

A megnyilvánulását már csak azért is el kellett volna ítélni, mert a kijelentést a holokauszt egyik tragikus, székesfehérvári helyszínén tette.

Hitlerezni szabad

Nem mehetünk el szó nélkül a Hitler-párhuzamok mellett. De ha már a XX. század és összességében a világtörténelem legnagyobb gyilkosait használjuk analógiaként a politikai mezőben, a baloldalon a Hitlerhez hasonlítás mellett Sztálin és Rákosi személye is rendre felbukkan mint az Orbán Viktorra alkalmazott analógia. A Magyar Narancs egyik 2015-ös nyomtatott száma jelent meg egy Orbán Viktort ábrázoló címlapfotóval, amelyen a miniszterelnöknek Hitler-bajuszt rajzoltak a határon felállított drótkerítésből. Ebben az esetben fel sem merült, hogy az újságírók megsérthetik azon honfitársaink érzéseit, akik elszenvedői voltak a holokausztnak vagy holokauszt-túlélő családból származnak. A 444.hu úgy viccelődött:

„Totális félreértés. A Hitler-bajusz köztudomásúan tömött, dús, és még a kisgyerek is azonnal látja, hogy a drótkerítés egyáltalán nem alkalmas Hitler-bajusznak.”

Magyarország miniszterelnökét Hitlerhez hasonlítani már-már kötelező a baloldalon. Szinte nem múlhat el úgy politikai csatározás, hogy legalább egyszer ne foglalkoztak volna komolyabban Orbán Viktor és Adolf Hitler összehasonlításával:

„Azoknak a kedvéért, akik vakon bíznak a miniszterelnökben, és csípőből utasítják el, hogy bárki Hitlerhez hasonlítsa a szeretett vezérüket, egy kis játékot ajánlok” – áll a Hírklikk egy 2018-as bejegyzésében, amelynek címe: Hitler is megirigyelhetné Orbán Viktor új videóját.

A baloldali összefogás hitlerező vonalát erősíti egy újabb cikk is, amely a Hitler és Sztálin után Orbán Viktor is veszélyt jelent Európára címmel jelent meg. A cikkben Orbán Viktort olyan képviselők hasonlítják Adolf Hitlerhez, mint például a már említett jobbikos Gyöngyösi Márton. Ahogy azt már cikkünk elején megírtuk, Gyöngyösitől származott az a 2012-es parlamenti felszólalás, amely a zsidó származású képviselők listázására szólította fel a magyar kormányt.

Aki keresztény, azt megrugdossák

A kettős mérce alkalmazása már-már napi rutin a baloldalnál. Niedermüller Péter a DK delegáltjaként és az ellenzéki összefogás színeiben lett 2019-ben Budapest VII. kerületének polgármestere. A politikus 2020. januárban az ATV-n tett rasszista, szexuális és vallási hovatartozás alapján kirekesztő kijelentést, amikor rémisztő képződménynek minősítette a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket. Az esetet követően számos konzervatív politikus és értelmiségi szereplő fejezte ki tiltakozását, azonban az összefogás összezárt. Végül Niedermüller nemcsak bocsánatot nem kért, de megerősítette, hogy neki van igaza.

A balliberális politikai elit előszeretettel jelöli magát a szabadságjogok elkötelezett védelmezőjének, valamint tiltakozik mindennemű kirekesztés ellen. Ugyanakkor egyáltalán nem váltott ki felháborodást az az eset, amikor 2020 áprilisában a Népszava rajzolója, Pápai Gábor Krisztus kereszthalálán viccelődött. A Müller Cecíliát a haldokló Krisztus előtt ábrázoló rajzáért a MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) 2020. novemberben a legjobb rajznak járó díjat adta oda Pápainak.

Szintén a baloldali tolerancia élharcosait minősíti az az eset, amikor Szegő Péter újságíró kiborult a feszület láttán. Facebook-bejegyzésében ugyanis azt nehezményezte, hogy az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília tiszti főorvos nyakában ott lógott a kereszt. Ahogy Szegő írta: „Lehet, hogy tök mellékesnek tűnik, mindenesetre ha én lennék a miniszterelnök, megkérném a Nemzet Cilikéjét, hogy közszereplései alkalmával legyen kedves levenni a keresztet a nyakából.” Szegő családja is kivette részét a gyalázkodásból, mert később a felesége, Szegő Edit a közösségi felületén arra panaszkodott, hogy „Most virtuálisan Péter fejét vágják le a »keresztények«. Horogkeresztények.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.