A kormány a veszélybe került munkahelyek megmentésén dolgozik

Szentkirályi Alexandra elmondta eddig 59 ezer dolgozóra már megkapták a munkahelyvédelmi bértámogatás.

Forrás: Facebook2020. 05. 23. 17:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányszóvivő közösségi oldalán közzétett videójában egy cukrászdát látogatott meg, amely a kormány támogatásának köszönhetően tud továbbra is működni.

A munkahelyvédelmi bértámogatásra, amelynek keretében elbocsátás helyett csökkentett munkaidőben, „kurzarbeit” keretében lehet foglalkoztatni a dolgozókat, eddig több mint 120 ezer munkavállalóra adtak be kérelmet, ebből 59 ezerre már megkapták a támogatást – írta.

A biatorbágyi Kemenes Cukrászda is igényelte a támogatást, így 48 kollégájával továbbra is együtt tud dolgozni a családi vállalkozás sikeréért. Schanda Tamás államtitkár úrral tegnap őket látogattunk meg – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.