A regisztráltak 92 százaléka már megkapta az oltást

Keddre elhunyt 17 idős, krónikus beteg, és újabb 117 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 06. 08. 9:53
null
KORONAVÍRUS Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint eddig 5 278 680 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 027 056-en már a második adag vakcinát is megkapták. Keddre elhunyt 17 idős, krónikus beteg, és újabb 117 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel az elhunytak száma 29 883-ra, a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma pedig 806 206-ra emelkedett.

Eddig 718 577-en gyógyultak fel a betegségből, a kórházban ápoltak száma pedig folyamatosan mérséklődik: 591-en részesülnek kórházi kezelésben, közülük 63 személy szorul lélegeztetőgépre.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 57 746 fő.

A kormányzati tájékoztató portál az oltási programmal kapcsolatban közölte: Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 54 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós negyvenszázalékos átlaggal.

Eddig 5,294 millió fő regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra, 92 százalékuk pedig már fel is vette azt.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik vakcina foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-vakcina is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16–18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-vakcinát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.