A rendőrség vizsgálja a Pesti úton történteket

Mint ismert, az otthonban, amikor kitört a járvány, legalább egy hétig nem volt helyben főállású orvos.

2020. 04. 21. 18:34
null
Print
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt feljelentéskiegészítéssel vizsgálja a Pesti úti idősotthonban történteket – tudta meg a Magyar Nemzet. A fővárosi önkormányzat kezelésében lévő intézmény súlyos koronavírus-fertőzöttsége miatt a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István fordult a hatósághoz. Mint ismert, az otthonban, amikor kitört a koronavírus-járvány, legalább egy hétig nem volt helyben főállású orvos.

A fővárosi intézményben történtek is szóba kerültek az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hétfőn a Pesti úti otthon 274 lakóját és 41 dolgozóját tesztelték, illetve azokat az ápolókat is megvizsgálják majd, akik nem voltak műszakban.

– A második körös mintavételnél az ápoltak közül 58 ember mintája bizonyult pozitívnak, a dolgozóké közül pedig négynek – tette hozzá. Az intézményben már képesek a szükséges intézkedések megtételére, így a megbetegedettek elkülönítésére is. – A kórházban ápolt idős lakók jól vannak, és két negatív laborvizsgálat után visszakerülhetnek az otthonba, ahol már elvégezték a fertőtlenítést, így remélhetőleg nem lesz újabb megbetegedés – közölte a tisztifőorvos. Kitért arra is, hogy az országban összesen húsz idősotthon érintett koronavírus-járvánnyal, de számos otthonban csak egy-egy megbetegedés fordult elő, és az érintetteket azonnal izolálták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.