A Szigetre vezető K-híd felújítása több mint egy évet vehet igénybe

A Sziget Fesztiválra vezető híd felújítási tervei már rendelkezésre állnak, azokat azonban felül kell vizsgálni – tudta meg a Magyar Nemzet. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyibe kerülhetnek a munkálatok.

2019. 08. 13. 5:55
null
Ha a források meglesznek, kezdődhet a munka Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sziget Fesztiválra – az Óbudai-szigetre – vezető K-híd felújítása a korábbi tervek ütemezése szerint várhatóan 1-1,5 év alatt valósítható meg – válaszolta lapunk kérdésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A társaság válasza alapján kijelenthető: az évente megrendezett esemény lebonyolításának időpontja egybe fog esni a felújítás időpontjával. A kérdés csak az, hogy ebben az időpontban használható lesz-e a híd.

A BKK-t azután kereste meg lapunk, hogy múlt szerdán, a Sziget nulladik napján többen is arra panaszkodtak, hogy mozgott a híd alattuk, és csörömpölő hangot adott ki a szerkezet. Egy lapunk által megszólaltatott szemtanú szerint „félelmetes élmény” volt átkelni rajta. Mint ismert, a Sziget Fesztivál nulladik napján minden rekordot megdöntött a látogatottság: több mint 95 ezren voltak kíváncsiak Ed Sheeran koncertjére. A nagyszámú bulizni vágyó miatt a rendezvényen korábban sosem látott jelenetek játszódtak le: a tömeg a nagyszínpadhoz vezető egyik bekötőúton odapréselte az elöl állókat egy pulthoz, akik azt átugrálva próbáltak menekülni. A K-hídon keresztül csak szakaszosan, „zsilipelve” engedték át az embereket.

Ha a források meglesznek, kezdődhet a munka
Fotó: Éberling András

– A felújítási tervek az engedélyek meghosszabbításával együtt tervkorszerűségi vizsgálaton is átesnek, tehát módosulhatnak. A tervezői költségbecslés a komplett kiviteli tervek alapján készül majd el – írta a BKK arra a kérdésünkre, hogy mennyibe kerülhet a felújítás. A társaság kiemelte, hogy a híd alkalmas a biztonságos közlekedés lebonyolítására, ám a műszaki állapota leromlott. – A vasúti pályából átalakított pályalemezt át kell építeni a híd mai közlekedési szerepének megfelelően, és a teljes hídszerkezet korrózióvédelmét fel kell újítani – tették hozzá.

A cég kiemelte, hogy „amennyiben olyan hibája lenne a szerkezetnek, ami nem teszi lehetővé a biztonságos, balesetmentes közlekedést, a forgalmat korlátoznák”. A társaság úgy tájékoztatott: a források rendelkezésre állásakor kezdődhet a híd felújítása, jelenleg azonban erre nincs meghatározott időpont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.