A Városgondozás kft. felkészületlensége miatt megbénult Eger közlekedése

Tavaly októberben figyelmeztette a Városgondozás Eger Kft. vezetőségét Oroján Sándor, a városi Fidesz-frakció vezetője, hogy a rendelkezésre álló sószórók és hókotrók nem lesznek elegendők a hóakadályok eltávolítására. Igaza lett, és ezzel újra bebizonyosodott, hogy az exjobbikos Mirkóczki vezette balos csapatnak nem kellett volna hozzányúlnia az önkormányzati céghez.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 02. 12. 10:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak néhány centiméter hó esett február 11-én, Egerben mégis közlekedési káosz alakult ki. A közösségi médiában amatőr felvételek tucatjai láthatók az araszoló autókról, behavazott utakról. Az Eger Hírek frissiben közölt tudósítást, amelyben a hóeltakarításért felelős Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője elmondta, már éjszaka elkezdték a síkosságmentesítést, de a folyamatosan zuhogó eső elmosta az ehhez használt szereket. Van tehát olyan helyzet, amire a városvezetés nincs felkészülve.

Oroján Sándor, az egri Fidesz-frakció vezetője még február 11-én reggel Facebook-üzenetet tett közzé, amelyben elmondta: a káosz annak köszönhető, hogy az exjobbikos Mirkóczki Ádám vezette szivárványos önkormányzat spórol a Városgondozás kft.-n. A polgármester még aznap válaszolt a bejegyzésre. Közleménye szerint „nem Mirkóczki Ádám rendelte a havazást Egerre, ahogy arról sem Mirkóczki Ádám döntött, hogy a folyamatos esőzés reggelre váltson havazásba”, továbbá „nem Mirkóczki Ádám üzemelteti a Volán Zrt.-t, nem Mirkóczki Ádám szervizeli a Volán Zrt. autóbuszait, nem Mirkóczki Ádám vezette a Volán Zrt. sajnálatosan elakadt járműveit”.

A kialakult helyzet azonban annak ellenére sem javult, hogy a Városgondozás kft. úgy tájékoztatott, folyamatosan dolgoznak annak megoldásán. Ugyancsak az Eger Hírek oldalon jelent meg egy amatőr felvétel, amelynek készítője azt kifogásolja, hogy legalább a mentők vonulási útvonalának számító Szalapart utcát letakaríthatták volna.

Oroján Sándor egy újabb videójában arról számol be, hogy 2017 februárjában a cég felkészületlensége miatt ugyanígy megbénult a város. Az akkor új vezető került a Városgondozás kft. élére, és a működést is átalakították. Ezt a négy éve jól működő rendszert azonban a Mirkóczki-féle balos városvezetés újra leegyszerűsítette, ezért a mostani kapacitás láthatóan már nem elegendő egy ilyen helyzet megoldására. A frakcióvezető megemlíti, hogy a problémára már tavaly októberben hiába próbálta felhívni a városvezetés figyelmét. Ezt bizonyítandó a videóban bemutatja a tavaly készül felvételt is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.