A vízimentők rádión értesültek a tragédiáról

Lázár Balázs őrmester több mind hat éve szolgál vízimentőként, mint mondta, sok mindent látott már, de a Hableány tragédiájához hasonlót még soha.

2019. 06. 03. 6:41
null
A két tiszthelyettest megviselték a történtek Fotó: ANTAL_N Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem gondoltam volna, hogy így alakul az este, amikor a kollégámmal elcseréltem a szolgálatot – fogalmazott Lázár Balázs a Police.hu-nak adott interjúban a május 29-i hajóbalesetről. Az őrmester több mind hat éve szolgál vízimentőként, mint mondta, sok mindent látott már, de a Hableány tragédiájához hasonlót még soha.

A Kopaszi gáton lévő Budapesti Vízirendészeti Rendőrőrsön több rádió is van, egy rendőrségi és egy hajózási eszköz is működik. – A rádión keresztül hallottuk, hogy több ember vízbe került a Parlament környékén, a kollégámmal azonnal elindultunk a helyszínre, amit a hajó bírt, 70 kilométer/órával haladtunk. Egyszer csak a szállodahajó mellett észrevettem egy vízben sodródó férfit – mondta Virágh István Richárd. Szavai szerint nagyon megrendítette a tragédia, tizenöt éve van szolgálati jogviszonya, matrózként kezdte, most szolgálatirányító parancsnokként dolgozik, sok mindent megélt már, számtalan bevetésen vett részt, de ezalatt ilyen eset még nem történt.

A két tiszthelyettest megviselték a történtek
Fotó: Police.hu

A vízimentők a hajó hátuljához mentek, megfogták a férfi kezét, és a hajólétrához vezették. Ám ekkor újabb ember tűnt fel a Dunában, arccal lefelé. A nőt azonnal kiemelték a vízből és megkezdték az újraélesztését, ám a szakszerű ellátás ellenére életét vesztette. Amíg a férfi ellátását a hajó kabinjában folytatták, a két rendőr további segítséget kért, és a legközelebbi kikötőhöz mentőt hívtak. – Nagyon vizes volt és olajos a ruházata, teljesen kihűlt és sokkot kapott, az orvosok megérkezéséig pokrócokkal takartuk be – idézte fel a Lázár Balázs a mentés körülményeit.

Amíg a folyó mindkét oldalát ellenőrizték, további emberek után kutatva, folyamatosan informálódtak a hajózási rádión keresztül, mi történhetett pontosan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.