A nap, amikor végképp nevetségessé tette magát az ellenzék

Röhejes, szomorú, vagy felháborító?

2019. 09. 14. 11:15
Gyurcsny Ferenc
Budapest, 2018. december 12. Ellenzéki képviselõk az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán

Röhejes, szomorú, vagy felháborító?

Rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte az ellenzék a klímaváltozásról, azt az LMP-s képviselők mellett támogatták a Párbeszéd-, a DK-, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is.

A naiv ember akár azt is gondolhatná, végre tesz valami jót is az ellenzék, egy fontos kérdésben hívják össze az Országgyűlést.

Csakhogy ugyanebben a témakörben már egyszer kezdeményeztek rendkívüli ülést, méghozzá az előző év december 12-re.

A rendkívüli ülésből aztán az lett, hogy az ellenzéki képviselők botrányt botrányra halmoztak, fütyültek, hangoskodtak, el akarták lehetetleníteni a parlamenti munkát. Az emlékezetes cirkuszolás volt a mozgatórugója a trágárságról, keresztényellenes felhangoktól és karácsonyfa rongálásról elhíresült téli tüntetéseknek.

Akkor az ellenzéki képviselők nem is időztek túl sokat az ülésteremben, nem érdekelte őket holmi „halasztást nem tűrő” parlamenti vitanap az éghajlatváltozásról, mentek „oegygézni” az utcára.

Érdemes megnézni a december 12-én készült parlamenti felvételeket, sehol sincsenek az ellenzéki képviselők, üresen maradt a helyük.

Ennyire fontos az ellenzéknek a klímaváltozás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.