Átadták a Semmelweis Egyetem egyik felújított betegfelvételi és sürgősségi osztályát

Átadták a Semmelweis Egyetem (SE) felújított Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet betegfelvételi és sürgősségi osztályát hétfőn; a beruházásra 190 millió forintot fordított az egyetem saját forrásból.

Forrás: MTI2019. 03. 11. 15:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Merkely Béla, az SE rektora köszöntőjében elmondta, a VIII. kerületi Szentkirályi utcában működő intézet a legfontosabb gyakorlóhely a fogorvosképzés minden szintjén. Az intézet a hét minden napján, 24 órában fogad pácienseket, havonta megközelítőleg ötezer embert.

Kiemelte, hogy a fogorvostudományi kar az egyik legjobb gyakorlati képzéssel rendelkezik Közép-Európában, de a cél a betegellátás minőségének további emelése, amihez ez a beruházás is hozzájárult.

Merkely Béla kitért arra, hogy a Semmelweis Egyetem az egyetemi képzések rangsorában előkelő helyet foglal el, de az intézmény célja bekerülni a legjobb száz egyetem közé.

Kivovics Péter, a Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgatója a felújításról elmondta, az épületszárny a beruházás nyomán teljesen megújult, négy új fogászati kezelő és egy röntgenhelyiség is helyet kapott az akadálymentesített részlegben. Megjegyezte, a korszerűsítés időszerű volt, hiszen ötven éve volt utoljára itt felújítás.

Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program megvalósításáért felelős miniszteri biztos arról beszélt, hogy az itt dolgozó szakemberek más intézményekkel is sikeresen együttműködnek, hiszen például az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben kezelt súlyos állapotban lévő betegek speciális fogászati ellátásában is részt vesznek.

Sára Botond (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere köszöntőjében kitért arra, hogy a felújított osztály a kerületi lakosok egészségbiztonságát is növeli.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.