Átadták a Szakképzési Díj elismeréseket

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára rámutatott arra, hogy a magyar munkaerőpiacot a munkaerő iránti kereslet jellemzi.

Forrás: MTI2019. 03. 07. 21:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által alapított Szakképzési Díj elismeréseit csütörtökön Budapesten.

A díjátadó ünnepségen Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hangsúlyozta, a magyar társadalom továbblépési lehetőségként tekint a szakképzésre, amelyet érdemes fejleszteni. A szakképzés fejlesztésében pedig fő vezérlő elvként a gazdaság igényeit kellene követni.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára rámutatott arra, hogy a magyar munkaerőpiacot a munkaerő iránti kereslet jellemzi, a gazdaság számára fontos szakképzett munkaerőből kezd hiány lenni. A tárca a szakképzés fejlesztését a partnerekkel közösen végzi – tette hozzá.

Klaus Dieter Streicher, Németország budapesti követe az innováció és a szakképzés fontosságát hangsúlyozta. Rámutatott arra, hogy a magyar gazdaság növekedéséhez szükséges a jó szakember, a duális képzés erősítésével lehet a versenyképességet biztosítani.

Dale A. Martin, a DUIHK elnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte, hogy a német kamara megalakulása óta központi kérdésként kezeli a szakképzést, Németországban eredményorientált interaktív szakképzés folyik, amely megalapozott elméleti és gyakorlati ismereteket közvetít, hogy fiatalok megfeleljenek a folyamatos kihívásoknak, sikeresek legyenek szakmai életükben.

Kásler Péter, a DUIHK szakképzési alelnöke elmondta, hogy az alapító tagok a kamara szabályzatában kiemelt feladatként rögzítették a szakképzést.

A Szakképzési Díj pályázat egyre ismertebb, a 2018/2019. évi kiírásra 28 pályázó nyújtott be projektet, és egyre inkább erősödik az iskolák érdeklődése az elismerés iránt – mondta az alelnok.

A motiváció kategóriában a díjat a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája kapta a „Bánkirobot Team – személyre szabott tehetséggondozás a jövő innovációs szakembereiért” pályázatáért.

A kooperáció kategóriában a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. „Mintaértékű duális gyakorlati képzőhely kialakítása a Büttner Kft. nagyatádi telephelyén” pályázatot díjazták.

Az innováció kategóriában az elismerést a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum „Webex Board a szakképzésben” pályázata kapta.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2013-ban alapította a Szakképzési Díjat, hogy hozzájáruljon a kiemelkedő projektek és kezdeményezések elismerésével a szakmai képzés színvonalának emeléséhez, társadalmi megbecsüléséhez, és ösztönözze az érintetteket az aktív szerepvállalásban.

A díjra magyarországi vállalatok, szakiskolák, közintézmények, civil és társadalmi szervezetek, magánszemélyek pályázhattak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.