Átépítéseket terveznek az 50-es villamos vonalán

Már megjelent az ajánlati felhívás a BKK-nál négy fővárosi villamosmegálló felújítására. Nagy feltúrások várhatók, mert közben vízvezetéket is javítanának.

Munkatársunktól
2021. 01. 20. 17:45
null
Budapest, 2020. augusztus 27. A Széna tér részletének látványa a Széllkapu park kilátó-teraszáról. A téren éppen áthalad a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik modern CAF-villamosa. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átépítenek négy megállót az 50-es villamos vonalán – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). De hogy mikor lesznek emiatt lezárások, és mikorra készülnek el a felújításokkal, az még kérdés. Egyelőre ugyanis csak a közbeszerzési eljárás előkészítése fejeződött be, és megjelent az ajánlati felhívás. Ennek ellenére a BKK állítja, már ősszel befejeződhetnek ezek a munkák. Ez viszont azt jelentheti, hogy forgalomkorlátozások lesznek a négy felújítandó megálló – a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú peron), valamint a Szarvas Csárda tér – peronjainak környezetében. A korszerűsítés célja egyébként nemes, a peronok a felújítást követően akadálytalanul lesznek majd megközelíthetők a gyalogos rámpák segítségével, emellett az új megállók igazodnak majd az alacsony padlós CAF-villamosok szintjéhez és hosszúságához. A projekt a fővárosi önkormányzat, valamint az Európai Unió finanszírozásával, a BKK beruházásában valósulhat meg. Elbontják a meglévő megállókat, utasvárókat és berendezéseket, majd korszerű peronokat építenek új geometriai kialakítással, új utasvárók és -tájékoztatók (hangosítás, megállóhelyi táblák) elhelyezésével. A peronok hossza egységesen 36 méter lesz, kivéve a Kossuth tér Béke tér irányú peronját, amelyet két méterrel rövidebbre építenek – írták. A közlemény szerint a megállóhelyek környezete is megújul: átépítik a meglévő peronvilágítást és közvilágítást, felújítják az utat és a járdát, 39 darab új fát telepítenek, és a zöldfelületet is rendezik. Az Árpád utca és a Baross utca megállóhelyek környezetében korszerűsítik a vízvezetéket, a megállóperonok mellett pedig vágányszabályozást végeznek. Nagy feltúrások várhatók tehát az 50-es villamos vonalán, ha a munkálatok elkezdődnek. Ehhez azonban gyorsan le kellene zárni a közbeszerzési eljárást, valamint meg kellene kötni a szerződést is. Addig pedig várjuk a BKK újabb közleményét a nyertesekről és a beruházás költségeiről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.