Az ISZOMM jelöltje szerint ellenfelei neoliberálisok vagy szélsőjobbosok

Miközben komoly rivalizálás folyik Szigetszentmiklóson a várost vezető szivárványkoalíción belül, az országgyűlési választásokra készülve külső kihívójuk is akad: Dorogi Gyula a Szanyi Tibor-féle ISZOMM jelöltjeként. Dorogi ugyanazokra a szavazókra számít, akikre a koalíció pártjai.

Kerékgyártó György
2021. 04. 05. 7:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy erőkkel készül az ellenzéki előválasztásra a szigetszentmiklósi szivárványkoalíció is. A tét, hogy ki legyen az, akit a szövetségbe tömörült baloldali pártok közösen indítanak az országgyűlési választáson. Mint azt a Magyar Nemzet megírta, mivel a koalícióban sok érdek feszül egymásnak, a helyezkedés is egyre látványosabb. Nem könnyíti meg a szereplők helyzetét, hogy közben kívülről próbál előzni az alapító alelnök Szanyi Tiborról ismert Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM), amely Dorogi Gyulát indítja majd a parlamenti választáson. Felmerül a kérdés: miben reménykedik a baloldalt képviselő Dorogi ott, ahol már szinte mindenki baloldali?

Dorogi Gyula
Fotó: Facebook/Dorogi Gyula

– Akiket ön ma baloldali jelöltnek aposztrofál Szigetszentmiklóson, azok döntően ellenzéki neoliberálisok vagy szélsőjobbra sodródottak – mondta a képviselőjelölt lapunknak. – Ma Magyarországon, és ezt hangsúlyozom, csak nekünk, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalomnak mint vegytiszta baloldali pártnak van egy ütős programja, idestova fél éve, nagyon erős szociális tartalommal. Merthogy meg kell szólítani a szavazatvadász politikusok miatt a politikától elfordult embereket.

Dorogi Gyula az MSZP-ből érkezett, akárcsak a pártjukat 2020-ban társalapítóként létrehozó Szanyi Tibor, de ő közben megjárta a DK-t is.

– Évek óta keresem azt a baloldaliságot, azt az eszmét, ami valóban a szolidaritásról, az emberek életkörülményeinek a megoldásán dolgozik, a jóléten, és tesz is érte. Én ezt az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom pártban találtam meg – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek.

A képviselőjelölt tájékoztatása szerint a közvélemény-kutatások eredménye azt mutatja, hogy a szavazók egy-két százaléka voksolna az ISZOMM-ra, ha most lennének a választások. Hogy ez mire lesz elég később, még kétséges, de eljátszottunk a gondolattal: ha Drogi Gyula nyerné el az országgyűlési képviselői mandátumot a választókerületben, akkor együtt kellene működnie néhány évig azzal a jelenlegi önkormányzattal, amely szerinte nem képviseli konzekvensen a baloldali értékeket. – Képes lenne együttműködni a városvezetéssel? – tettük fel a kérdést. – Ha ebben a mindenkori városvezetés is partner, rajtam ugyan nem fog múlni. De ezt az árkot majd akkor ugorjuk át, ha odaérünk! – válaszolta kérdésünkre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.