Azonosították Corvin János és Corvin Kristóf genetikai adatait

A Magyarságkutató Intézet Facebook-oldalán osztotta meg a Hunyadi család archeogenetikai kutatásának legújabb eredményeit.

Forrás: facebook.com/magyarsagkutato2021. 02. 06. 19:17
null
Corvin János portréja Forrás: Wikipedia Commons
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A lepoglavai pálos kolostor főoltára előtti sírból vett csontmintákból a sikeres DNS-kinyerés után a tegnapi napon meghatároztuk az egyénekre jellemző Y-STR DNS profilt, amelyek a két mintában megegyeznek. Ezáltal, a történeti forrásokat megerősítve, a genetikai adatok is az apa-fiú leszármazást mutatják. Kijelenthető, hogy minden adat arra mutat: a sírokban valóban Mátyás király természetes fia és unokája, Corvin János és Corvin Kristóf nyugszanak.

Ezzel meghatározásra került az a (genetikai) DNS profil, amivel a Hunyadiak valamennyi felmenőjét és leszármazottját azonosítani tudjuk.”

A Hunyadiak archeogenetikai kutatásának új eredményei

A lepoglavai pálos kolostor főoltára előtti sírból vett...

Közzétette: Magyarságkutató Intézet2021. február 6., szombat

Azonosítanák Mátyás király csontjait

Új archeogenetikai kutatásokba kezd a Magyarságkutató Intézet, amellyel esély nyílik rá, hogy meg lehessen állapítani a Hunyadi-család, így Mátyás király származását. A vizsgálat Corvin János sírjának horvátországi feltárásával kezdődött, amelyen jelen volt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, akinek vezetésével korábban hasonló jellegű kutatások folytak a Mátyás-templomban őrzött Árpád-házi maradványokon. A tárcavezetőt a mostani kutatás jelentőségéről és várható eredményeiről kérdeztük.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.