Bakondi György: Az illegális bevándorlók folyamatos nyomás alatt tartják a magyar határt is

Cáfolja a magyar kormány a Frontex belső jelentését, amely szerint a magyar határon sokszor jogtalanul bánnak a migránsokkal. Az EU határvédelmi szervének most kiszivárgott dokumentumaiban többek között az áll, hogy a határőrök sok esetben túlzott erőszakot alkalmaznak. Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, 2015 óta gyakran kapnak ilyen vádakat, de mindig kiderül, hogy nincs igazságtartalmuk.

Forrás: Hír TV2019. 08. 07. 14:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon nehezen tudom elképzelni ezekről a tapasztalt emberekről, akik hosszú ideje a határon teljesítenek szolgálatot, hogy Magyarországnak és saját maguknak, a testületüknek a jó hírét ilyesmivel piszkálnák – mondta Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint több olyan kérdés is van, ami újra és újra napirendre kerül. Ilyen például a kvóta rendszer kérdésköre is.

Bakondi György elmondta Montenegro, Bosznia, Horvátország, Szlovénia és Olaszország az illegális bevándorlók fő célja, de folyamatos nyomás alatt tartják a magyar határt is. Az állampolgársági összetétel azonban változott, hiszen nagyon jelentősen csökkent a szírek száma, viszont az afgánok, irániak, pakisztániak és bangladesiek számaránya jóval nagyobb lett.

Az új bizottsági elnök szerint újra kell gondolni az európai migrációs elosztási rendszert. Bakondi György azt mondta egyelőre a bizottság megalakulása előtti tárgyalások zajlanak, ennek keretein belül találkozott Orbán Viktor Ursula von der Leyennel, akivel számos kérdésben egyformán gondolkodtak, így többek között a migrációs politikában, a külső határok őrizetében és a biztonság fenntartásában is egyetértettek.

„Más típusú, az illegalitást, a tiltott határátlépést, a tömeges erőszakos átlépéseket mindenképpen meg kell szüntetni. A külső határon kezdődik az európai emberek biztonsága, Európa biztonsága és olyan megoldásokat kell keresni, amelyik nem eredményezi a jogszabályok semmibe vételét, nem eredményezi a jogellenes tevékenység patronálását. Bármilyen politikai célból teszi is azt, a törvény előtti egyenlőség mindenkire vonatkozik” – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.