Ballib lapok újítása: a halálozási arány-narratíva

Leginkább a magyar egészségügyi dolgozókat sértik meg.

Szikszai Péter
2020. 03. 28. 13:02
null
Védőfelszerelést viselő nővérek kórtermet készítenek elő az új betegek fogadására a fővárosi Szent László Kórházban Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A térségben nálunk a legmagasabb a koronavírussal fertőzöttek halálozási aránya” – állapítja meg az egészségügyi kérdésekben és a matematikában mértékadó 444 akkor, amikor még hatan haltak meg a járvány miatt Magyarországon.

Mert ha a szám nem magas, akkor legalább az arány legyen az! A cikk végén egy link, hova kellene utalni a pénzt, hogy a szerkesztőség még több ilyen nyugalmat sugárzó cikket tudjon közölni.

„Osztrák szakértők: Magyarországon viszonylag magas az áldozatok aránya” – írja a hvg.hu fizetős tartalma. Háromszázhatvan forintért megtudhatjuk, mit is jelent a „viszonylag” szó, de legfőképp azt, miért fontos most a HVG-nek osztrák szakértők mögé bújnia. Persze írhatnának arról is, hol van most kedvencük, Filantróp Gyuri bácsi, vagy hogy Brüsszelben felvette-e már valaki a telefont a segélyvonal túlsó végén. Esetleg megkérdezhetnék, miért akadt el Hamburgban a Magyarországra tartó létfontosságú egészségügyi szállítmány. De nem. Ők viszonylagos dolgokról írnak.

Innentől kezdve egyértelmű, hogy a HVG meg a radikálisan víruspárti 444 olimpiai sportágnak tekinti a halálozási statisztikát. Nyilvánvaló az is, hogy az időközben sorban besült vírusteszt-, szájmaszk-, lélegeztetőgép-narratíva után kellett találni egy újabbat: a halálozási arány-narratívát.

Ám érdemes feltenni a kérdést, kinek ártanak a balliberális lapok, ha a lakosságot most éppen a halálozási aránnyal riogatják. A kormánynak? A Fidesznek? Orbánnak? Dehogy. Az embereknek? Igen. Azzal, hogy aláaknázzák a magyar egészségügyet.

De leginkább a magyar egészségügyi dolgozókat sértik meg, akik erre egyáltalán nem szolgáltak rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.