Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 14., hétfő, Vazul napja
HÍR TV - BAYER SHOWKarácsonyék a dugódíjat készítik elő!
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/baloldali-politikai-aktivista-kezeben-a-magyar-jogallamisagi-jelentes-9754337/

Baloldali politikai aktivista kezében a magyar jogállamisági jelentés + videó

A Fidesz európai parlamenti képviselői levélben fordultak az Európai Bizottsághoz, mert álláspontjuk szerint a bizottság Magyar Gábor személyében egy „virtigli baloldali politikai aktivistát” nevezett ki a Magyarországgal foglalkozó idei jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának

– közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője szerdán. A politikus a távirati irodának eljuttatott videónyilatkozatában emlékeztetett: az Európai Bizottság a 2020-as jogállamisági jelentés kapcsán tárgyilagosságot ígért, ehelyett azonban egy „politikai pamflet” született, ami az európai és a magyar baloldal rágalmait visszhangozta Magyarországgal szemben. A politikus szerint „jókora botrány is kerekedett” a politikai elfogultság és a kettős mérce alkalmazása miatt, ezt követően pedig

a bizottság azt ígérte, hogy idén független módon, pártatlanul, elfogultságok és előítéletek nélkül, tisztességes eljárás keretében készülnek majd el a jogállamisági jelentések.

A Fidesz delegációvezetőjének közlése szerint a Magyarországgal foglalkozó idei jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának Magyar Gábort, az Európai Bizottság egyik főigazgatóságának munkatársát nevezték ki.

„Magyar Gáborral nem az a probléma, hogy Magyar György ismert baloldali ügyvéd-politikus fiáról van szó. A kinevezés attól botrányos, hogy a Magyar Gábor nem egy független uniós tisztviselő, hanem a valóságban egy izgága baloldali politikai aktivista”

– értékelt Deutsch Tamás.

Közzétette: Fidesz EU2021. május 5., szerda

 

Felhívta a figyelmet arra: Magyar Gábor egy interjúban Magyarországot egy olyan rezsimnek nevezte, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek. Emellett – folytatta a delegációvezető – Magyar Gábor a „jól ismert baloldali rágalmaknak megfelelően” azt is fejtegette, hogy az alkotmányosság lebontását célzó törekvések következtében az alapjogvédelem szintje is csökkent, valamint hozzátette azt is, hogy az összpontosult politikai hatalom lényegében azt csinál, amit akar. „Magyar Gábor egy virtigli baloldali politikai aktivista, aki Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné rágalmait is sokszor túlszárnyaló, elfogult nyilatkozatokat tett” – jelentette ki a Fidesz egyik alapítója. Deutsch Tamás az eljárást botrányosnak nevezte és közölte: a Fidesz európai parlamenti képviselői ezért az Európai Bizottsághoz fordultak egy levélben.

Ebben haladéktalanul választ kérnek arra, hogyan várhatja a bizottság, hogy valaki, „aki ilyen elfogult véleménnyel van a magyar kormányról”, pártatlanul értékelje a jogállamiság helyzetet, illetve hogyan garantálható a bizottság függetlenségének a szerződésekben rögzített elve egy olyan küldöttel, aki ilyen szoros kapcsolatban áll a baloldallal.

Az EP-képviselő hangsúlyozta azt is: Magyar Gábort, „nyilvánvaló elfogultsága miatt” az Európai Bizottságnak azonnal vissza kell hívnia, és nyilvánosan garantálnia kell végre az elfogulatlan eljárást.

Baloldali aktivizmus

Magyar Gábor jogász-uniós szakértő 2017 óta dolgozik az Európai Bizottság kötelekében, a DG JUST jogállamisággal és igazságszolgáltatással foglalkozó főosztályán. A neve legutóbb a 2018-as választási kampányban köszönt vissza a magyar sajtóban: ekkor megszellőztették, hogy a hazánkról szóló országjelentés igazságszolgáltatásra vonatkozó, kritikus részét Magyar Gábor jegyezte. Emlékezetes az is, hogy

Magyar korábban Biszku Bélának, az egykori véreskezű kommunista belügyminiszternek a védőügyvédje volt.

Egy blogbejegyzéséből kiderült, hogy az ügyre „ az Orbán-rezsim ideológiai alapvetésének megfelelő eredményt hozó kirakatperként” tekintett. Ezelőtt pedig a Fratanolo-ügyet vitte „sikeresen” egészen Strasbourgig: a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnöke, Franatolo János egy 2004-es rendezvényen a zakóján egy kis ötágú vörös csillagot viselt, majd perbe fogták tiltott önkényuralmi jelkép viseléséért. Az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete értelmében Fratanolonak végül kártérítést is fizetett a magyar állam.

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Stratégia

„Gyurcsány király” és „Jakab bolond” szövetsége
Zárug Péter Farkas elemző szerint a Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc között köttetett szövetség egyetlen célja a szavazatmaximalizálás.

Küzdelem

A 2006-os Gyurcsány-terror
Dobrev Klára orbitális hazugságai a rendőri brutalitások és a feltárt igazság tükrében.
Hosszú Katinka hadüzenetet kapott az Egyesült Államokból
Tizenkilenc éves amerikai úszott nagyot 400 vegyesen, Hosszúnak fel van adva a lecke az olimpiára.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert nagyon csúnyán nekiment Selmeczi Gabriellának
Megérkezett az utasítás.

Poszt-trauma

Ha ők csinálják, akkor oké
Nekik szabad hirdetési kampányra és konzultációra szórni a pénzt.

Poszt-trauma

Szabó Tímea lincshangulatot szít
A szélsőséges politikus Facebook-posztjában erőszakra buzdít lapunk vezetői ellen.

Aktuális

Macron–Erdoğan tárgyalással kezdődött a NATO-csúcs
A török elnök a találkozó előestéjén Orbán Viktor miniszterelnökkel is egyeztetett.

Fricz Tamás blogja

Szóval nincs a pápával semmi baj?
Ferenc pápa ideológiai tevékenysége egyre inkább egy irányba mutat, s ahelyett, hogy egyesítene, inkább politikailag megosztja a híveket.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!