Büntetőfeljelentést tett a Magyar Nemzet munkatársai ellen Krekó Péter

A Political Capital igazgatója magát tekinti áldozatnak, botrányos kijelentése miatt pedig továbbra sem hajlandó bocsánatot kérni.

Magyar Nemzet
Forrás: hvg.hu2021. 01. 29. 16:45
null
Krekó Péter nem most kezdte Magyarország elleni hazug akcióit Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetőeljárást indított a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, valamint a Magyar Nemzet két publicistája ellen Krekó Péter – írja a Hvg.hu. A már korábban bejelentett sajtópereken és személyiségi jogi pereken kívül a Political Capital igazgatója ezúttal Menczer Tamás külügyi államtitkár és Bácskai Balázs, lapunk munkatársa ellen rágalmazás, Bayer Zsolt, lapunk publicistája ellen pedig rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt indított magánvádas büntetőeljárást.

A balliberális politikai elemzőcég közleményében azt hangoztatta, miszerint a kormányzati irányítású média és egyes politikusok Krekó Péter elemzői nyilatkozatának szándékos félreértelmezésével azt állították, hogy az elemző az oltásokba vetett bizalom aláásására biztatta az ellenzéket. Szerintük épp az oltások iránti bizalom csökkenésétől óvva hívta fel a figyelmet többek között a kormányzati kommunikáció kockázataira.

Mint ismert, az ügy apropóját Krekó Péternek az a brüsszeli Politico hírportálnak adott ominózus nyilatkozata adta, amelyben az elemző kijelentette:

„A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket.”

Válaszul Krekó Péter botrányos megnyilvánulására Bayer Zsolt tiltakozó petíciót indított a CitizenGO felületén, amit eddig több mint 23 ezer ember írt alá. A Magyar Nemzet publicistája hangsúlyozta: a mai magyarországi baloldal stratégája nem kevesebb, minthogy el kell venni az emberek kedvét a védőoltástól, ennek következtében a járvány majd tovább szedi áldozatait, és ezért a társadalom majd a kormányt fogja megbüntetni – értsd: így nyerhetik meg a következő választásokat. Kijelentette, hogy

a balliberális politikai elemző nyilatkozata a szó minden értelmében gyalázat, viszont mindezek ellenére a magyarországi baloldal egy emberként fogott hozzá megvalósítani a krekói stratégiát,

s ezzel ez a baloldal pontosan ugyanolyan szégyenteljes gazemberré lett, mint amilyen a stratégája, amilyen maga Krekó Péter – vélekedett a népszerű televíziós szakember, a Magyar Nemzet főmunkatársa.

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője is kiállt a tiltakozó szignók gyűjtése mellett és aláírásra biztatott. – A Korózs-féle kamuvideó és a meghamisított halálozási statisztikák után most már azt is nyíltan kimondják, hogy attól várnak politikai hasznot, ha elveszik az emberek kedvét a koronavírus elleni vakcinától.

Elég volt a baloldal halálkampányából!

– szögezte le a kormánypárti politikus.

A baloldal halálkampánya ellen emelt szót a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára is. Menczer Tamás hangsúlyozta, hogy Krekó kijelentése „megadta a receptet” a magyar kormány és Orbán Viktor gyengítésére. A baloldal megmondóemberének védekezésére pedig – amely szerint kiforgatták a szavait – úgy reagált: ha ez még így is van, akkor is

a régi kommunista taktikát alkalmazzák, miszerint „vádold meg az ellenfeledet azzal, amit te csinálsz!”

Botrányos nyilatkozata miatt Krekó Péter a mai napig sem kért bocsánatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.