Csaknem hatezer védőmaszkot kapnak a háziorvosok Baranyában

A Baranya segít program a pécsi alapellátásban dolgozó szakembereket is kisegíti.

2020. 11. 26. 18:55
null
Hatalmas segítséget kapnak a háziorvosok Forrás: Baranya Megyei Önkormányzat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baranya megye összes háziorvosa – a legkisebb településeken szolgálóktól kezdve a megyeszékhelyen, Pécsen tevékenykedőkig – fejenként húsz darab FFP2 típusú védőmaszkot kap, amelyet a Baranya segít programban biztosítanak az alapellátásban dolgozóknak – ezt jelentette be szerdán a Baranya megyei önkormányzat elnöke. Őri László elmondta: ez csaknem hatezer védőmaszkot jelent összesen.

Emlékeztetett arra, hogy a Baranya segít programot tavasszal, a koronavírus-járvány kitörése után indították útjára, de most, a második hullám idején is fontosnak tartják azok támogatását, akik a mindennapokban az emberek egészségéért tesznek.

A politikus kifejtette: először úgy gondolták, hogy a megye legkisebb településein dolgozókat támogatják, de az elmúlt hetekben számos megkeresést kaptak pécsi háziorvosoktól is, hogy a kormányzat által rendszeresen biztosított felszereléseken túl a fenntartó pécsi önkormányzat mindösszesen egy darab, a háziorvosoknak juttatott maszkkal tudott hozzájárulni a védekezés sikeréhez. – Ezért úgy döntöttünk, hogy a Baranya segít programban ezt az akciót kiterjesztjük a megyeszékhelyen dolgozó háziorvosokra is – emelte ki Őri László. A megyei önkormányzat elnöke hozzátette: a háziorvosoknak a következő hetekben juttatják el a maszkokat.

Hatalmas segítséget kapnak a háziorvosok
Fotó: Baranya Megyei Önkormányzat

A sajtótájékoztatón Faludi Ágnes pécsi háziorvos köszönetet mondott a segítségért, majd hozzáfűzte: a segítség éppen jó időben érkezett, hiszen októbertől ugrásszerűen megnőtt a koronavírusos betegek száma a megyeszékhelyen is, amellyel együtt a fertőzés esélye is megnövekedett. – Ezért nem mindegy, milyen védőfelszerelésben látjuk el a munkánkat – tette hozzá a szakember.

Közben Csizmadia Péter pécsi fideszes frakcióvezető lapunknak arról nyilatkozott, hogy a Péterffy Attila-féle balliberális városvezetés a parkolási rendelet megdöbbentő változtatására készül.

– Sajnálattal értesültünk arról, hogy a járvány idején készülő új parkolási rendelettervezet hátrányos helyzetbe hozná a pécsi alapellátásban dolgozó háziorvosokat. Eddig amellett, hogy a munkájuk végzéséhez behajthattak a védett övezetekbe, 120 percet ingyen parkolhattak, de ezt az időtartamot most megfeleznék a polgármesteri előterjesztés szerint – fogalmazott a kormánypárti politikus. Hozzátette: mióta ez a tervezett változtatás napvilágot látott, számos pécsi háziorvos fejezte ki tiltakozását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.