Családokat erősíthet meg az elfogadott, megszületendő gyermek

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke úgy vélekedett, hogy itthon örvendetes módon növekszik a gyermekvállalási kedv, talán ennek is köszönhető, hogy a terhességmegszakítások száma csökken.

Forrás: MTI2020. 01. 14. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családokat erősíthet meg az elfogadott, megszületendő gyermek – mondta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke keddi, Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában a testület legutóbbi körlevelének témájáról, a megfogant élet védelméről.

Veres András a népesedési adatokra hivatkozva úgy vélekedett, Magyarországon örvendetes módon növekszik a gyermekvállalási kedv, talán ennek is köszönhető, hogy a kórházakban végzett terhességmegszakítások száma csökken. Hozzátette viszont, hogy „azoknak a számát, akik más beavatkozások miatt nem születhettek meg, sajnos még megbecsülni sem tudjuk”.

Mint mondta, az MKPK lelki támogatásával erősíti az anyákat, valamint a családokat az emberi élet elfogadásában, és ennek a segítségnyújtásnak az intézményhálózatban is van nyoma: vannak az egyház által működtetett leányanyaotthonok, amelyekben a várandósságuk miatt nehéz helyzetbe került nők menedéket találhatnak.

Hangsúlyozta, hogy az abortusz felelősségét nem szabad csak a nőre terhelni. Az anyák támogatásáról elmondta, fontos a lelki sebek gyógyítása, hiszen az abortuszon átesett nők számos esetben kerülnek súlyos lelki válságba a beavatkozás után. A katolikus egyház számukra anonim lelkigyakorlatokat szervez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.