A díler arcon lőtte magát, a lány aranylövésben meghalt

A Tahi utcai bérlakásban tartott, eldurvult a drogpartin volt füves cigi, ecstasy, varázsgomba, speed és LSD is. A díler arcon lőtte magát, a lakás kitakarítását drogért cserébe elvállaló lány bevett mindenféle kábítószert és túllőtte magát.

2021. 05. 25. 11:41
null
Mindössze 19 évesen vesztette életét B. Reni, miután tucatnyi féle drogot vett be és túllőte magát. Forrás: B. Reni nyilvános kegyeleti oldala a Facebookról
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tatabányai 19 éves B. Reni drogért cserébe vállalta, hogy kitakarítja azt a Tahi utcai bérlakást, ahol óriási drogpartit tartott a bérlő, Hunor. Utóbbi a parti kellős közepén arcon lőtte magát a saját fegyverével, mire a bulizók fejvesztve menekültek. Ott maradt az összes drog a lakásban. Reni pedig sorra bekapkodott mindegyikből, amibe később belehalt.

A HírTV Riasztás című bűnügyi magazinja ma esti adásában számol be az elfajult buliról és következményeiről.

A vádirat szerint Hunor, az elsőrendű vádlott, 2018. november utolsó hétvégéjére egy lakást bérelt és bulit szervezett Budapesten, a Tahi utcában. Az akkor mindössze 17 éves fiú este, taxival érkezett vissza Békés megyéből, ahonnan marihuánát, varázsgombát, LSD-t, ecstasyt és speedet is vásárolt az ügy másodrendű vádlottjától, Imrétől. A harmadrendű vádlott Árpád, a fuvarozó.

 

Képünk illusztráció
Fotó: MTI

Sághi Borbála bírónő tárgyalja az ügyet a Fővárosi Törvényszéken. A pernek nem tárgya B. Reni halála, azt nem kéri számon a hatóság a vádlottakon.

– Az a baj, hogy nem emlékszem, hogy ott mi történt, de azt hiszem, hogy egyedül mentem oda – mondta a bíróságon az egyik bulizó, aki tanúként szerepel az ügyben. Elmondása szerint szólt a zene, jöttek a barátok, ismerősök, a haverok haverjai, szépen pörgött a biznisz.

Elfogyott már vagy száz darab ecstasy, és nagy keletje volt a többi szernek is.

– Ahogy beléptem a lakásba, volt egy nagyobb asztal, és arra volt rárakva egy műanyag dobozba minden, amit lehetett Hunortól venni. És az asztalon volt még azt hiszem, egy revolver – vallotta tanúként a fiatal. Volt benne – folytatta – füves cigi, ecstasy, azt hiszem, hogy varázsgomba is volt benne, de nem vagyok benne biztos.

Szavai szerint volt speed, meg LSD.

Hunor is bekapott ezt-azt, közben a gumilövedékes gázpisztolyával hadonászott.

Miskolczi Márk ügyész arról kérdezte a tanút, hogy Hunor beszélt-e valaha arról, honnan veszi a kábítószert.

– Többször is hallottam már, hogy odament hozzájuk tölteni. [Ez] alapvetően azt jelenti, hogy nagyobb mennyiségben vesz a magasabb rangban lévő dílertől, hogy eladja a kisembereknek – felelte a tanú.

Teltek az órák, fogyott az anyag. Hunorra hiába szóltak rá többször is, hogy ne hadonásszon a fegyverrel, nem hallgatott senkire. Aztán elsült a gumilövedékkel töltött riasztófegyver.

Ezzel a buli véget ért, a vendégek és vásárlók nagy része elillant a helyszínről, senki nem szeretett volna rendőrrel találkozni.

Hunort a barátai taxival vitték kórházba, ahonnan később az édesanyja kísérte haza. A nyomozók és az ügyészség munkáját is nagyban segíti, hogy megszerezték a baráti kör facebookos csoportjának teljes beszélgetését. Ebből derült ki többek közt, hogy Hunort még meg is verték aznap. Egy bandának tartozott és leverték rajta a tartozását.

Mivel Hunort az anyja nem engedte vissza a buliba, nagy lett a pánik. A bérelt lakásban maradt ugyanis a fegyver, illetve a pénzt és a drogokat tartalmazó műanyag ételhordó doboz is. A haveri körből senki nem mert visszamenni a lakásba, féltek a lebukástól.

Hunor, tatabányai ismerőse, Reni vállalta, hogy drogért cserébe elvégzi a munkát.

A bíróság idézte a lány ikertestvérét is, akinek Renáta fotókat küldött a lakásból.

Mindössze 19 évesen vesztette életét B. Reni, miután többféle drogot vett be és túllőtte magát
Fotó: B. Reni nyilvános kegyeleti oldala a Facebookról

– Milyen képek érkeztek az önök hármas csoportjába? Emlékszik-e rá, Renátáról? – kérdezte a bírónő B. Nikolettől, a meghalt lány ikertestvérétől.

– Bárcsak ne emlékeznék! Elküldött néhány képet és videót, hogy mit vett be, és mi volt az asztalon az éjszaka folyamán – idézte fel az ikertestvér, aki kérdésre elmondta azt is, hogy testvérének voltak öngyilkossági gondolatai.

A 19 éves Reni, a Hunor által bérelt lakásban, takarítás közben legalább három ecstasyt lenyelt, LSD-s bélyeget, speedet és varázsgombát is fogyasztott. Reggelre rosszul lett, Hunor hívott hozzá mentőt. Az ügy vádlottjai ellen kábítószer-kereskedelem a vád, a haláleset miatt nem indult eljárás ellenük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.