Dömötör Csaba: Az idei nyár sokkal szabadabb lehet, mint a tavalyi

Ha Magyarország így halad tovább a koronavírus elleni védőoltások terén, az idei nyár sokkal szabadabb lesz, mint a tavalyi – erről beszélt a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ma a Facebook-oldalán.

Magyar Nemzet
2021. 05. 28. 19:12
null
Dömötör Csaba Államtitkár. 20210330 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba a videóban úgy fogalmazott: egy nagy „végre érzés” van bennünk. Nem kell már kint maszkot viselni, lehetnek rendezvények és nincs már kijárási tilalom sem.

– Az, hogy újraindulhat az élet, az nem magától értetődő dolog, hanem az oltásoknak köszönhető – jelentette ki, hozzátéve: azokban az országokban, ahol alacsonyabb az átoltottsági szint, ott sokkal szigorúbb korlátozások vannak érvényben. Például Olaszországban most is kötelező a kinti maszkviselés. Ez Portugáliában is június 13-ig biztosan marad. Továbbá Spanyolországban, Görögországban is kötelező az utcai maszkviselés.

Kijárási tilalmak is érvényben vannak – fejtette ki az államtitkár, aki példaként Franciaországot említette, ahol este kilenc órától reggel hat óráig tart ez a korlátozás, és várhatóan június végéig nem is fogják feloldani. Olaszországban sem oldották fel és Németországban is hat olyan térség van, ahol kijárási tilalom van érvényben – emelte ki Dömötör Csaba.

– Szóval az, hogy jobban állunk, más országokhoz képest az oltások terén, az nem valamiféle elvont matematikai méricskélés, hanem az élet újraindulásának egy alapvető feltétele – fogalmazott Dömötör Csaba, hozzátéve: – Ha így állunk, ha így haladunk tovább, akkor az előttünk álló nyár sokkal-sokkal szabadabb lesz, mint a tavalyi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.