Dömötör Csaba ismertette a nyitásról szóló konzultáció végeredményét

A kormány ez alapján elkészíti az újraindítási tervet, amelynek egyes szakaszai az oltások számához igazodnak majd.

Magyar Nemzet
2021. 03. 20. 9:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken lezárult a nyitásról szóló konzultáció, az eredményeket Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette Facebook-oldalán. A konzultációt 528 ezren töltötték ki.

  • A járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani: 88 százalék szerint helyes a megközelítés;
  • Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól: 65 százalék ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvány tulajdonosai felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól;
  • Az este 8 órakor kijárási korlátozással kapcsolatban a válaszadók 74 százaléka szerint – ha a helyzet megengedi – akkor ezen enyhíteni kell;
  • A szállodákat, éttermeket 87 százalék, a sportlétesítményeket az emberek 75 százaléka nyitná meg elsők között, (szigorú biztonsági szabályok betartása mellett), amint ez lehetségessé válik;
  • A válaszadók 58 százaléka ért egyet azzal, hogy rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.
  • A válaszadók 79 százaléka egyetért azzal, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.
  • Dömötör Csaba elmondta, a kormány elkészíti az újraindítási tervet, amelynek egyes szakaszai az oltások számához igazodnak majd. A nyitásról Orbán Viktor kormányfő olyan szakemberekkel és külföldi vezető politikussal tárgyal, akik előttünk járnak az oltási programban.

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.