Drogpartik Kispesten

A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott. Lapunk kíváncsi volt arra, hogy a felvételek főszereplői hajlandók-e elvégeztetni egy drogtesztet. Kránitz Krisztián elérhetetlennek bizonyult, Lackner Csaba a jogi képviselőjéhez irányított minket, Gajda Péter polgármester közölte: áll a vizsgálatok elébe. A kábítószer-fogyasztás gyanúját tovább erősíti a birtokunkban lévő, közel félszáz órás „hangarchívum”, amelyből most újabb részleteket hozunk nyilvánosságra. Úgy tudjuk, a rendőrség egyelőre nem rendelt el nyomozást az ügyben.

2019. 10. 17. 5:50
null
A felvételek alapján erős a gyanú, hogy kábítószert fogyasztottak az MSZP-sek

A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott. Lapunk kíváncsi volt arra, hogy a felvételek főszereplői hajlandók-e elvégeztetni egy drogtesztet. Kránitz Krisztián elérhetetlennek bizonyult, Lackner Csaba a jogi képviselőjéhez irányított minket, Gajda Péter polgármester közölte: áll a vizsgálatok elébe. A kábítószer-fogyasztás gyanúját tovább erősíti a birtokunkban lévő, közel félszáz órás „hangarchívum”, amelyből most újabb részleteket hozunk nyilvánosságra. Úgy tudjuk, a rendőrség egyelőre nem rendelt el nyomozást az ügyben.

Két hét telt el azóta, hogy a Magyar Nemzet és a Hír TV nyilvánosságra hozta azokat a kép- és hangfelvételeket, amelyeken egy kispesti szocialista politikus kólának nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart a kezében. Lapunk információi szerint nyomozás még nem zajlik az ügyben, a hatósághoz beérkezett dokumentumok alapján feljelentéskiegészítést rendelt el a rendőrség.

A felvételeken szó esik kábítószergyanús anyagok fogyasztásáról, birtoklásáról, ezért lapunk feltette a kérdést a hangfelvételen szereplő közszereplőknek, hogy tisztáznák-e magukat egy független szakértő segítségével, aki mintát venne a politikusoktól.

A felvételek alapján erős a gyanú, hogy kábítószert fogyasztottak az MSZP-sek

Lapzártánkig egyedül Gajda Péter polgármester jelezte, hogy áll a vizsgálat elé, Lackner Csaba – aki vasárnap képviselői mandátumot szerzett a választáson – közölte: kérdésünkkel forduljunk ügyvédjéhez, amit lapunk meg is tett. Kránitz Krisztián nem reagált a megkeresésünkre. Lackner Csaba az anyagok nyilvánosságra kerülése óta rejtőzködik, most először válaszolt megkeresésünkre. A politikust a botrány kirobbanása óta még a polgármester sem tudta utolérni, legalábbis ezt állította Gajda Péter.

Lekésellek a g…cibe

A Magyar Nemzet és a Hír TV által megszerzett kép- és hangfelvételeken számos olyan szövegrészlet van, amely drogfogyasztásra utalhat. Ismeretes, a Hír TV tette közzé azt a videót, amelyen Lackner Csaba látható egy fehér poros zacskóval a kezében.

A felvétel készítésének helyszínét megtalálta a Hír TV Informátor című műsorának stábja, az ingatlan a kispesti Esze Tamás utcában áll, és kizárólag ilyen összejöveteleken használták. A rendőrség eddig nem kutatta át az ingatlant, amelyben minden bizonnyal fellelhetők a szereplők által használt anyagok maradványai.

Az egyik beszélgetés során ­Lackner Csaba és két ismeretlen társa kifejezetten a kábítószer beszerzéséről és arról beszél, hogy kitől vásárolták és kik fogyasztottak belőle. „Mind a ketten vettetek a Joshitól?” – kérdezi a hangfelvételen egy ismeretlen személy.

„Egy felet-felet, de ez szerintem egy-egy, ha engem kérdezel” – válaszolja egy másik ismeretlen személy. A szóban forgó Joshi az a díler, akitől Lacknerék vásárolni szoktak. Többnyire ők mennek kábítószerért, de a felvételek szerint volt olyan eset is, amikor ­Joshi „házhoz jött”.

„…amikor engem fel szokott hívni, amikor már be van szívva és elfogyott a pénze, akkor elkezd üvöltözni, hogy what the f…ck, tehát ilyen nyomdafestéket nem tűrő módon” – mondja Lackner. Ismeretlen beszélgetőtársa visszakérdez: „Ez ki, most a Kránitzot meséled?” „Nem, a ­Joshi” – mondja Lackner. A hangfelvételek szerint a dílernek nincs jelentős anyagi haszna abból, hogy árul, a megkeresett pénzből a saját fogyasztását finanszírozza.

A Magyarnemzet.hu oldalára feltöltött újabb hanganyagból kiderül, hogy Lackner Csaba irodájában is volt egy átadás. „Ez olyan lehetett, mint az a múltkori gyerek, amikor a csomagért elmentem és ott maradt egy fickó veled a Csaba irodájában és ott magyarázott, hogy…” – mondta az egyik ismeretlen beszélő a másiknak, aki így folytatta: „igen, én vagyok a letét, és ha nem jön vissza a haverod, akkor lekésellek a g…cibe” – hallhatók az egyik drogügylet részletei. A felvételről nem derül ki, hogy az eset a kispesti önkormányzatnál levő irodában ­történt-e­ vagy Lackner cégénél.

Somogyi és Lackner elmennek vásárolni

Somogyi László üzletember az egyik központi szereplője a kispesti korrupciógyanús ügyeknek, ő Somogyi ­Lászlóné újraválasztott önkormányzati képviselő volt férje. Mint azt korábbi cik­keinkben leírtuk, Somogyi László cége az Anildia Kft., amely egy nagyobb és számos kisebb közbeszerzést nyert el a XIX. kerületi önkormányzattól, ám a hangfelvételek és a lapunk által megszólaltatott tanúk elmondása, valamint más közvetett bizonyítékok alapján kijelenthető: több céget is ő mozgat, amelyek rendszeresen nyernek el túlárazott munkákat a Gajda Péter vezette önkormányzattól.

„Elkezdtek b…szogatni, hogy én vegyek nekik valamit. Kizavartak a kecóból, a Somogyi Lacival elmentünk nekik venni, visszajöttünk… bementünk a Jenőhöz a nagyszobába, az meg ott beszélgetett a csajjal… és a csaj kiszúrta, hogy mi azért mentünk el, hogy vásároljunk – mesélte Lackner, aki szerint a kérdéses hölgy megharagudott rájuk, mert „ide megint ma estére valamit hoztatok, azért, hogy a Jenőék meg a többiek elkábuljanak”. Erre ­Lackner is megharagudott a társaságra, otthagyta náluk amit megvett, és eljött onnan Somogyi Lászlóval.

Fehér poros orrok

Lackner Csaba valamikor az európai parlamenti választások környékén feljelentette rágalmazásért Dódity Gabriella kispesti fideszes önkormányzati képviselőt, mert egy Facebook-poszt alatt elszabadultak az indulatok és a képviselőnő azt írta: „a saját fehérporos orrotoknál sem láttok tovább… Két csík között sem lesztek olyan hazafiak…” Lackner elmondása szerint azon lamentált „Péterrel”, hogy ő vonja-e vissza a feljelentést, ugyanis nem tudtak arról, hogy milyen esetleges bizonyítéka van Dóditynak a kábítószer-fogyasztásra.

Az esetről lapunknak Dódity Gab­riella azt nyilatkozta, hogy számos szóbeszéd visszajutott hozzá a politikusok drogügyleteiről. Ezek mellett Kránitz Krisztiánnal egy osztályba jártak és május környékén volt egy osztálytalálkozó, amelyen Kránitz fehér port szívott fel a mellékhelyiségben több emberrel, így erre tanúi vannak.

A kép- és hangfelvételek nyilvánosságra kerülése óta mások is jelentkeztek nála, hogy hajlandóak tanúskodni Kránitz és Lackner kokainfogyasztásáról. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője elmondta, hogy az ügyben tovább erősítette álláspontját a Lackner Csabáról előkerült videó, mivel egészen addig nem volt közvetlen bizonyítéka a drogfogyasztásra.

Múlt heti cikksorozatunkat köve­tően Kránitz Krisztián MSZP-s önkormányzati képviselő eltitkolt spanyol ingatlanja miatt számos politikus kérdőjelezte meg állításainkat, ezért holnapi lapszámunkban bemutatjuk a birtokunkba került dokumentumokat.

1. Lackner és a díler

[audio mp3="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2019/10/1Lackneresadiler.mp3"][/audio]

Lackner és ismeretlen társai Joshiról, a dílerről beszélgetnek. A drogot áruló férfi nem keres pénzt az üzleten, mert a befolyó pénzekből a függőségét finanszírozza.

Joshi és Jenő összerúgták a port egy szerencsétlen kijelentés miatt.

Lackner és Somogyi vásárolni ment, majd konfliktus lett abból, hogy „hoztak valamit”, a képviselő megharagudott Jenőre.

2. Fehérporos feljelentés

[audio mp3="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2019/10/Feherporosfeljelentes.mp3"][/audio]

Lackner és beszélgetőtársai a cikkünkben leírt fehér poros feljelentésről beszélgetnek. Lackner szerint ő „játszik mindenféle hangszeren”, de képtelenség, hogy bármit is fel tudjanak mutatni.

3. Hagyj egy csíkot holnapra is

[audio mp3="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2019/10/3Hagyjegycsikotholnapra.mp3"][/audio]

4. Kettőt még feltolhatunk, aztán megyünk

[audio mp3="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2019/10/4Kettotmegfeltolhatunk.mp3"][/audio]

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.