Dúró Dóra: Egyedül a megtiltás jöhet szóba a Pride-dal szemben

Véget ért a Pride hónap Budapesten. A tanulságokról Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese és Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje beszélt a Hír TV Plusz mínusz című műsorában.

Forrás: HÍR TV2019. 07. 12. 16:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az adás műsorvezetője fogalmazott igazi politikus vita várható, hiszen a „kordon” két oldalán Dúró Dóra és Sermer Ádám foglal helyett. Idén, először kordonok nélkül vonultak fel a résztvevők a Pride-on. Bár kordonok voltak, hiszen az ellentüntetőket így kerítették el a felvonulóktól. Egy ilyen ellentüntető csoport volt a Mi hazánk mozgalom is, aminek elnökhelyettese volt a Hír TV politikai vitaműsorának egyik vendége.

Dúró Dóra a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese szerint egyedül a megtiltás jöhet szóba megoldásként a Pride-dal szemben, hiszen ismételten tömeges jogsértések történtek ezen a felvonuláson. Ahogy fogalmazott a normalitás pártján állnak, így csakis egy nő és férfi kapcsolatát tartják normálisnak.

Ezzel szemben Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje úgy gondolja végre jó helyére kerültek a kordonok. Kordon és korlátok mögé azokat a korlátolt gondolkodású embereket kell zárni, akik nem képesek felfogni, hogy a normalitás ott kezdődik, hogy nem áskálódunk mások szexuális hovatartozásában. A Pride senkiben nem kelt félelmet – tette hozzá Sermer Ádám

A rendezvény megítélésével kapcsolatban az adok-kapok folytatódott: a két politikus kifejtette véleményét arról, hogy kell-e félnie egy meleg párnak ma Magyarországon és arról is, hogy mi lett a Pride-ból az 1969-es indulása óta?

A műsor végén szó esett a homoszexuális propagandáról is, a világszerte terjedő egyre agresszívebb meleglobbiról.

A teljes adás megtekinthető a Hír TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.