Egymillió forint nyomravezetői díj a szexuális zaklató fejéért

Nettó egymillió forintot fizetnek a gödöllői HÉV-en egy asszonyt megerőszakolni akaró, majd kifosztó szexuális zaklató fejéért. A gödöllői rendőrök befejezték a Domonyban bestiális nemi erőszakot elkövető P. Dániel ellen a nyomozást; az ügyészeken a sor, hogy bíróság elé vigyék az elkövetőt.

2021. 02. 12. 14:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nettó egymillió forint nyomravezető díjat fizet a rendőrség a gödöllői HÉV-en egy asszonyra támadó szexuális ragadozó fejéért.

Január 19-én reggel a gödöllői HÉV-en utazó 47 éves nővel szembe leült egy ismeretlen férfi, aki felszólította, tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli. A nő ezt megtagadta, erre az idegen a telefonját és a pénztárcáját akarta. Meg is kapta, a férfi azonban nem tágított. Többször megrúgta, miközben azt hajtogatta,

„Told le a nadrágod, különben megöllek!”.

Az áldozat próbált védekezni, segítségért kiabált, de rajtuk kívül senki nem volt a kocsiban. Az Erzsébet park megállóhoz közeledve a sértett azt mondta, a férje ott várja, a támadó erre hátrált, majd a szerelvényből kiugorva elmenekült. A nő súlyos sérülést szenvedett.

A gödöllői rendőrkapitányságon az elkövető felkutatására és elfogására nyomozócsoport alakult.

A 20-25 éves, 160-165 cm magas, vékony, szikár testalkatú férfi arca hosszúkás, ívelt, tiszta (anyajegy, heg, seb, pattanás nem volt látható), szeme, szemöldöke sötét. Hangja mély, beszéde összeszedett, nyugodt. Az elkövetéskor fekete, kötött téli sapkát, kartondoboz/mustársárga színű, rejtett zipzárú, állógallérú, combközépig érő, dzseki anyagú, két függőleges zsebbel ellátott kabátot, sötétzöld-fekete, terepmintás melegítőnadrágot, fekete, fűzős sportcipőt viselt. Külseje ápolt, rendezett volt.

A gödöllői rendőrök befejezték a nyomozást a Domonyban elkövetett szexuális erőszak tettese ellen. A gyanúsított azóta is letartóztatásban van.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2020. január 18-án este lepte meg támadója a 49 éves domonyi asszonyt. Az áldozat próbált védekezni, de záporoztak az ütések. A férfi berángatta a hálószobába.

„Ott maradsz, különben megöllek!” – ordította, miközben megerőszakolta a nőt.

Azután megfélemlített áldozatát sakkban tartva kutatott, mígnem négyezer forinttale elmenekült a házból. A sértett súlyos sérüléssel került kórházba.

A gödöllői nyomozók hajtóvadászata hónapokon keresztül tartott, végül 2020. június 19-én fogták el a tiszafüredi vasútállomáson.

Első kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, tettére nem tudott magyarázatot adni. Később módosított állításain, szerinte nem történt erőszak, az áldozattal bizalmi viszonyba kerülve jött létre az „együttlét”. A nő keze esés miatt törhetett el, ő nem bántotta. Védekezését semmi nem támasztotta alá. A sértett bal csuklójának törése az orvos szakértő szerint nagy erejű megragadás, hajlítás következménye, nem pedig elesésé.

A jelenleg is letartóztatásban lévő P. Dániellel szemben a gödöllői rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, az erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntettének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás iratait átadták az ügyészségnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.