Tóth Csaba: Akár Hadházy múltjáról is kiderülhet valami

A kampány során akár Hadházy Ákos múltjáról is kiderülhet valami – jelentette ki sejtelmesen Tóth Csaba MSZP-s képviselő egy háttérbeszélgetésen. Bár a számos kétes üggyel összefüggésbe hozott politikus hangoztatta, hogy nem tud semmi konkrétumot, megjegyezte: ha lesz Hadházyval vitája, ott szekszárdi ügyeket is fel fog hozni. – Soha nem féltem, viszont a dolog vérfagyasztóan ijesztő: vajon kiket és mivel fenyegetett még meg ez az ember a baloldaliak közül az elmúlt hetekben? – reagált Hadházy Ákos.

Bákonyi Ádám
2021. 07. 01. 7:50
FEKETE-GYŐR András; HADHÁZY Ákos
Hadházy Ákost (jobbra) a Momentum indítja Zuglóban Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háttérbeszélgetést tartott újságíróknak Tóth Csaba, Zugló szocialista erős embere, akinek a Momentum által támogatott Hadházy Ákossal kell majd megmérkőzni a baloldali előválasztáson. A Telex beszámolója szerint az MSZP–Párbeszéd előválasztási jelöltje azért hívta össze az újságírókat, mert szerinte a zuglói előválasztási kampány elérte azt a határt, amit már nem kellene átlépni. „Egy politikusnak tűrnie kell. Én sokat tűrtem az elmúlt hónapokban, de azt éreztem, kezd sok lenni, és ezért elmondom a véleményemet” – hangoztatta Tóth.

Szerinte „mindenki múltjában lehetnek sötét foltok”, majd sejtelmesen hozzátette, hogy a kampány során akár Hadházy múltjáról is kiderülhet valami. Bár az MSZP-s politikus állította, nem tud semmi konkrétumot, egy vaskos köteg papír feküdt előtte, amelyről azt állította, hogy szekszárdi ügyeket szedett össze.

Ennél többet nem akart mondani, annyit azonban elárult, ha lesz kettejük között vita, szekszárdi ügyeket is fel fog hozni, mert szerinte ellenfele nem foglalkozik ottani témákkal, hiába indult abban a körzetben 2018-ban. A Jobbik és a DK által is támogatott Tóth Csaba ugyanakkor saját magáról azt mondta, neki nincs sötét folt a múltjában, az ellene rendszeresen megfogalmazott vádak pedig alaptalanok.

Ismert: a 2019-es önkormányzati választási kampányban nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely – aki korábban Zugló polgármestere volt – arról beszélt, hogy Tóth Csaba többször is halálosan megfenyegette őt és családját. Az MSZP-s politikus Vas megyében kezdte pályafutását, botrányok kísérték az ottani ténykedését, például az elhíresült fantomtagbotrány, de Tóth szerint ez csak az ellenlábasai kitalációja volt. A Partizán videójában Gulyás Márton rákérdezett arra a régóta terjengő pletykára is, hogy esetleg adott-e megbízást Sápi Attila évekkel ezelőtt eltűnt MSZP-s helyi képviselő vagy más meggyilkolására, mire Tóth felháborodva azt mondta, „ezt most komolyan kérdezed?”. Hangoztatta: neki soha ilyen meg nem fordult a fejében, és szerinte az emberek sem fogalmaztak meg ilyen vádat vele szemben.

– Ha jól értem a híreket, valaki konkrétan megfenyegetett engem, hogy majd a múltamból előásott sötét dolgokkal jól lejárat, ha nem lépek vissza az előválasztáson – reagált a történtekre Hadházy Ákos. Mint a független országgyűlési képviselő fogalmazott: ő sohasem fél, akkor sem, amikor szerinte a Fidesz fenyegette őt,

„más szempontból viszont a dolog vérfagyasztóan ijesztő: vajon kiket és mivel fenyegetett még meg ez az ember az ellenzékiek közül az elmúlt hetekben? Kiről mit tud és mire használja ezt a tudást az elmúlt években? Milyen befolyása van ezeknek az erőknek a baloldalon?” „Nem félek tőlük, de hogy mennyire undorodom ezektől, azt el sem tudom mondani!” – írta Hadházy Ákos.

A független képviselő a 444-nek korábban egyébként azt mondta: – Nagyon tudatosan ezt a körzetet választottam azért, hogy megmutassam, a kormányváltás után a baloldalnak a saját ügyeivel is foglalkoznia kell. Azoknak az ügyeknek is következményekkel kell járniuk, amik esetleg a mi oldalunkon történnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.