Egység helyett feljelentés Szolnokon

Bohózatba illő jelenetek zajlanak Szolnokon az ellenzéki összefogás, pontosabban szembenállás jegyében. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester mozgalma éket vert az ellenzékiek közé, a felek már egymást is feljelentették.

2019. 07. 23. 8:29
Lukácsi Katalin
Lukácsi Katalint nem támogatja a baloldal Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lukácsi Katalin tegnap szolnokon bejelentette: a Jobbik, a Momentum Mozgalom és a Szolnoki Többség Egyesület közös polgármesterjelöltjeként indul az őszi önkormányzati választásokon.

A Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségi tagja mögül azonban hiányzik az MSZP, a DK és az LMP helyi szervezete. Sajtóinformációk szerint a baloldali blokk – amely szintén Szolnoki Többségnek nevezi magát – az MSZP-s Radócz Zoltán indulását támogatja.

Ráadásul a Jobbik is megosztott, mert míg Csikós Attila, a párt választókerületi elnöke megjelent Lukácsi tegnapi sajtótájékoztatóján, addig Galló György Péter, a szolnoki alapszervezet elnöke aláírásával olyan közlemény jelent meg a helyi Jobbik közösségi oldalán, hogy Lukácsi jelöltségét ők nem támogatják. Az ellenzéki perpatvar feloldását itt is a csodafegyvernek tartott előválasztástól várják a felek.

Lukácsi Katalint nem támogatja a baloldal
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Jobbik ennek kapcsán szerdára hívja tárgyalásra az LMP, az MSZP, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a civil szervezetek és az MMM képviselőit, valamint Lukácsi Katalint. Az ellenzéken belüli áthidalhatatlannak tűnő szakadékot jelzi, hogy tegnap délelőtt, Lukácsi sajtótájékoztatójával egy időben feljelentést tettek a szolnoki ügyészségen a helyi MSZP-sek és jobbikosok, hogy melyik oldal nevezheti magát Szolnoki Többségnek, kié az egyesület, illetve annak közösségi oldala.

Amint azt korábban a Magyar Nemzet megírta, mind a fővárosban, mind vidéken egyre több helyen fordulnak egymással szembe az ellenzéki pártok. Budapesten Ferencvárosban, Zuglóban, Erzsébetvárosban, Csepelen, Újpesten és az V. kerületben is egymással hadakoznak.

Az ellenzéki összefogás illúzióját rombolja az is, hogy legalább 12 kerületben saját jelölttel méreti meg magát a Magyar Liberális Párt, az összefogásban hol bent, hol kint lévő Jobbik pedig az V., a XX. és a XXIII. kerületben már biztosan saját aspiránsban gondolkodik.

Vidéken, Békéscsabán az MSZP és a Liberális Párt a Jobbikkal került szembe, Sopronban pedig mindössze néhány nap után omlott össze a közösködés. Debrecenben Varga Zoltán, a DK helyi önkormányzati képviselője és a jobbikos Kőszeghy Csanád Ábel fog megküzdeni az ellenzéki térfélen a szavazatokért, Ózdon pedig egy hét után bomlott fel az öss­z­ellenzéki együttműködés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.