Együttműködés a hazafias nevelésért

Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola a hazafias és honvédelmi nevelésről. A mostani együttműködés elsősorban oktatási tevékenységekben valósul majd meg, de a felek vizsgálják, hogy milyen további közös programokat, tevékenységeket tudnak összeállítani.

2021. 01. 20. 16:09
SIMICSK Istvn
Székesfehérvár, 2021. január 20. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Laczkó Gábor, a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola vezetõje (b-j) együttmûködési megállapodást ír alá a felnövekvõ nemzedékben a hazafias érzés kialakításának elõsegítése, valamint a honvédelmi ismeretek átadása céljából, a székesfehérvári Hiemer-házban 2021. január 20-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A ma megkötött háromoldalú együttműködés nyomán új szinten valósulhat meg a hazafias és honvédelmi nevelés a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskolában. A szervezetek által közösen összeállított program alapján

a tanórák anyagába is beépítik azokat a plusz információkat és kompetenciákat, melyek célja a hazaszeretet érzésének megerősítése – foglalta össze az esemény jelentőségét Simicskó István a Magyar Nemzetnek.

A KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kiemelte: a mai felgyorsult világban, a nyugati egységesítő törekvések óriási nyomást gyakorolnak a nemzetállamokra, a megmaradásuk ellen hatnak.

– Ha szeretnénk megőrizni nemzeti karakterünket, kultúránkat, akkor fontos, hogy ez a törekvés az ifjúság nevelésében is megjelenjen. Egy szilárd értékrend átadásával felvértezhetjük a fiatalokat, hogy a globalizált világ forgatagában is erős gyökerekkel helyt tudjanak állni. Erre csak a cselekvő hazaszeretet képes – fogalmazott.

Vargha Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Laczkó Gábor, a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola vezetője és Mészáros Attila alpolgármester (b-j) a felnövekvő nemzedékben a hazafias érzés kialakításának elősegítése, valamint a honvédelmi ismeretek átadása céljából kötött együttműködési megállapodás aláírása után a székesfehérvári Hiemer-házban 2021. január 20-án
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

A kormánypárti politikus hozzátette: a Honvédelmi Sportszövetség azzal a szándékkal jött létre, hogy segítse az önkéntes vállaláson alapuló honvédelmi felkészültséget, illetve támogassa egy testileg és szellemileg összetartó társadalom formálódását. – A Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskolában már eddig is szilárd, elkötelezett szellemiséggel végezték az oktató és nevelő munkát. Az együttműködésben a Honvédelmi Sportszövetségen kívül aktívan közreműködik majd a Székesfehérvári Tankerületi Központ is. Bízom benne, hogy az iskola példaértékű színtere lesz a hazafias és honvédelmi nevelésnek, mely további hasonló programok megvalósulását indíthatja el – zárta gondolatait Simicskó István.

A megállapodás aláírása kapcsán Vargha Tamás, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy Magyarországon elsőként Székesfehérvár ad otthont egy ilyen együttműködésnek.

– Ezer éve Székesfehérvár katonaváros. Büszkén és tisztelettel őrizzük Szent László lovagkirály, Varkocs György és Watthay Ferenc, a török elleni hős városvédők és várkapitányok emlékét, és büszkék vagyunk arra is, hogy városunk ad otthont a Magyar Honvédség Parancsnokságának. Éppen ezért jelentős esemény életünkben, hogy a Honvédelmi Sportszövetség és a tankerület közötti megállapodás tovább segíti gyermekeink honvédelmi, hazafias nevelését – fogalmazott Vargha Tamás.

Mészáros Attila (Fidesz) alpolgármester kiemelte: nem véletlen, hogy a Vasvári Pál általános iskola írhatta alá az országban elsőként e megállapodást, hiszen az intézmény életében évek óta fontos programpont a hazafias nevelés, ezáltal szoros együttműködésük van a pákozdi Katonai Emlékparkkal és a honvédséggel is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.