Keresés
Magyar Nemzet
2021. március 3., szerda, Kornélia napja
HÍR TV – KEMÉNYMAGJakabot most is csak beszippantotta a közeg.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/egyuttmukodes-a-hazafias-neveles-erdekeben-9253142/

Együttműködés a hazafias nevelésért

Simicskó István: Szilárd értékrenddel kell felvértezni a fiatalokat
Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola a hazafias és honvédelmi nevelésről. A mostani együttműködés elsősorban oktatási tevékenységekben valósul majd meg, de a felek vizsgálják, hogy milyen további közös programokat, tevékenységeket tudnak összeállítani.

– A ma megkötött háromoldalú együttműködés nyomán új szinten valósulhat meg a hazafias és honvédelmi nevelés a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskolában. A szervezetek által közösen összeállított program alapján

a tanórák anyagába is beépítik azokat a plusz információkat és kompetenciákat, melyek célja a hazaszeretet érzésének megerősítése – foglalta össze az esemény jelentőségét Simicskó István a Magyar Nemzetnek.

A KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kiemelte: a mai felgyorsult világban, a nyugati egységesítő törekvések óriási nyomást gyakorolnak a nemzetállamokra, a megmaradásuk ellen hatnak.

– Ha szeretnénk megőrizni nemzeti karakterünket, kultúránkat, akkor fontos, hogy ez a törekvés az ifjúság nevelésében is megjelenjen. Egy szilárd értékrend átadásával felvértezhetjük a fiatalokat, hogy a globalizált világ forgatagában is erős gyökerekkel helyt tudjanak állni. Erre csak a cselekvő hazaszeretet képes – fogalmazott.

Vargha Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Laczkó Gábor, a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola vezetője és Mészáros Attila alpolgármester (b-j) a felnövekvő nemzedékben a hazafias érzés kialakításának elősegítése, valamint a honvédelmi ismeretek átadása céljából kötött együttműködési megállapodás aláírása után a székesfehérvári Hiemer-házban 2021. január 20-án
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

A kormánypárti politikus hozzátette: a Honvédelmi Sportszövetség azzal a szándékkal jött létre, hogy segítse az önkéntes vállaláson alapuló honvédelmi felkészültséget, illetve támogassa egy testileg és szellemileg összetartó társadalom formálódását. – A Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskolában már eddig is szilárd, elkötelezett szellemiséggel végezték az oktató és nevelő munkát. Az együttműködésben a Honvédelmi Sportszövetségen kívül aktívan közreműködik majd a Székesfehérvári Tankerületi Központ is. Bízom benne, hogy az iskola példaértékű színtere lesz a hazafias és honvédelmi nevelésnek, mely további hasonló programok megvalósulását indíthatja el – zárta gondolatait Simicskó István.

A megállapodás aláírása kapcsán Vargha Tamás, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy Magyarországon elsőként Székesfehérvár ad otthont egy ilyen együttműködésnek.

– Ezer éve Székesfehérvár katonaváros. Büszkén és tisztelettel őrizzük Szent László lovagkirály, Varkocs György és Watthay Ferenc, a török elleni hős városvédők és várkapitányok emlékét, és büszkék vagyunk arra is, hogy városunk ad otthont a Magyar Honvédség Parancsnokságának. Éppen ezért jelentős esemény életünkben, hogy a Honvédelmi Sportszövetség és a tankerület közötti megállapodás tovább segíti gyermekeink honvédelmi, hazafias nevelését – fogalmazott Vargha Tamás.

Mészáros Attila (Fidesz) alpolgármester kiemelte: nem véletlen, hogy a Vasvári Pál általános iskola írhatta alá az országban elsőként e megállapodást, hiszen az intézmény életében évek óta fontos programpont a hazafias nevelés, ezáltal szoros együttműködésük van a pákozdi Katonai Emlékparkkal és a honvédséggel is.

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Néppárt

Szó sincs néppárti gesztusról: téved a 444.hu
A balliberális portál teljesen félreértelmezi a helyzetet, a néppárt továbbra is a Fidesz felfüggesztésére gyárt szabályt.

Lecsapnak a pénzekre Karácsonyék

Lenyeli a főváros a vendéglátósok bértámogatásait
Felháborító, arcátlanul arrogáns húzás belerúgni a veszteségektől földön fetrengő vállalkozókba és több ezer fővárosi munkavállalóba – jelentette ki Kovács László, az ipartestület elnöke.

Kiemelt

Megijedhetett az FKF a cég szennyesét ismerő dolgozóktól
Kapkodva, a végkielégítést is az előírtnál hamarabb utalva rúgja ki az FKF a cég szennyesét ismerő dolgozóit.

Poszt-trauma

Ez az átkozott bizonytalanság
Mit kezdjünk most ezzel a szlovák „bezzegséggel”?

Poszt-trauma

A kereszténygyalázás egyáltalán nem jópofa, kedves bírónő!
Nekem is lenne ötletem vicces karikatúrákra, melyekkel vallásokat lehetne gúny tárgyává tenni.

Poszt-trauma

A Momentum meghirdette a bosszúkormányzás programját
Magyarország világelső lenne az egy főre eső ügyészségek számában.

Aktuális

Bőrszíne miatt diszkrimináltak egy fehér írót Hollandiában
Nyugaton tombol a rasszizmus, hisz egy fehér írót a bőrszíne miatt diszkrimináltak, a bőrszíne miatt vettek el tőle egy munkát.

Fricz Tamás blogja

Jourová asszony, ön viccelt? Mert nagyon nem tudtunk röhögni!
Itt már nem csak arról van szó, hogy Věra Jourová távozzon a pozíciójából.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!