Elásták a nekik hitelező milliomost Szentendrén

Tízmillió forinttal tartoztak annak az újpesti milliomosnak, akit hárman tavaly májusban Szentendrére hurcoltak, menet közben megfojtották, majd elásták egy elhagyott kertben.

2020. 08. 25. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt kedden a Fővárosi Főügyészség a luxusautókkal kereskedő és autójavító szervizeket üzemeltető újpesti milliomos üzletember megölése miatt egy szentendrei és két budapesti férfi ellen. A milliomost megfojtó vádlottra életfogytiglani, a felbujtó és a bűnsegéd vádlottra akár húsz év fegyházat is kiszabhat bizonyítottság esetén a bíróság.

A 47 éves, luxusautókkal kereskedő újpesti milliomos, A. Csaba még 2018-ban adott kölcsön tízmillió forintot a vád szerint felbujtó újpesti férfinak. Ő egy befektetéshez kérte a pénzt, az üzletben társa volt a másik két vádlott is, így áttételesen mindhárman adósai voltak A. Csabának. Az adósság visszafizetését különböző indokokkal halasztgatták, majd elhatározták, hogy fizetés helyett inkább „eltüntetik” a milliomost. A felbujtó az újpesti Erdősor utcába, a kiserdőhöz hívta a milliomost, hogy ott megadja az adósságát, mert odahozza egy neki tartozó. Végül Újpest belterületén, tavaly május 5-én a felbujtó és későbbi gyilkosa felvették A. Csabát a Suzuki Swiftjükbe és elindultak vele, csakhogy nem a kiserdőhöz, hanem Szentendrére, ahol egy elhagyott kertben előre megásták a vállalkozó sírját. A vádirat szerint a gyilkosságot az elsőrendű vádlott vállalta, aki az interneten kutatást végzett a végrehajtáshoz, hogy miként kell fojtózsinórt készíteni és azt használni, valamint megállapodtak abban is, hogy az ehhez szükséges eszközöket megvásárolják, a holttest elrejtésének helyszínét kiválasztják, a vállalakozó sírját előre kiássák.

Szentendre felé tartva még az autóban, a hátul ülő elsőrendű vádlott zsineggel megfojtotta A. Csabát, majd a szentendrei telekhez érve kifosztották, elvették a nála lévő készpénzt, az óráját, illetve nyakláncát, amelyet a későbbiek során egy budapesti ékszerboltban el is adtak, majd a holttestet eltemették.

A milliomos eltűnését másnap az élettársa jelentette be a rendőrségen azzal, hogy telefonja is ki van kapcsolva. A. Csabát eltűntként kezdték keresni a rendőrök, ám május 8-án felmerült a gyanú, hogy a férfi eltűnésének köze lehet egy rendezetlen tartozáshoz; a férfi élettársa megtudta, hogy párja egyik munkatársával, E. Krisztiánnal beszélt meg egy találkozót, aki tartozott neki. Az eltűnés gyanús körülményei miatt az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya átvette. A nyomozók kiderítették, hogy E. Krisztián nem akarta a tartozását megadni, ezért két ismerőse – áttételesen adóstársa – segítségével eltervezték, hogy megölik a férfit.

Úgy tudjuk E. Krisztián többször is belezavarodott mondandójába az elszámoltatása során, végül beismerte tettét. Csakúgy, mint a felbujtással vádolt H. Richárd, ugyanakkor a bűnsegédként vádolt S. Bence megbukott a hazugságvizsgálaton; ő egyébként a vállalkozó sírját ásta ki és segített a holttestet eltemetni.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=JEhEafFLq4U&feature=emb_title

A nyomozás rekonstruálta a tettesek pontos szerepét is. Eszerint 2019. május 6-án reggel E. Krisztián találkozott két barátjával, H. Richárddal és S. Bencével, akikkel megbeszélték, hogy megölik a vállalkozót és elássák a holttestét. Az előkészületek során H. Richárd és S. Bence Szentendre külterületén, az elhagyott telken kiástak egy gödröt, majd H. Richárd egy barkácsáruházban zsineget vett, hogy azzal fojtsák meg a vállalkozót. A gyilkosságot H. Richárd hajtotta végre.

A három tettest tavaly május 23-án és 24-én fogták el, a bíróság letartóztatta őket.

A Fővárosi Főügyészség a vádiratban minősített emberölés tettesi alakzatával és a sértett csoportos kifosztásával vádolt elsőrendű vádlottra, H. Richárdra életfogytiglani szabadságvesztést, míg a felbujtó másodrendű vádlottra, E. Krisztiánra és a bűnsegéd harmadrendű vádlottra, S. Bencére – szintén halmazati büntetésként – határozott idejű szabadságvesztést indítványozott a bíróságnál.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.