Elnökségi tag hagyta ott a soproni MSZP-t

Egyelőre kérdéses, hogy a választási vereség és a belső elégedetlenség elindít-e egy olyan kilépési hullámot, amelynek első lépése Póczik Roland távozása.

2019. 06. 08. 15:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A mai nappal, minden – országos és helyi – választott tisztségemről lemondva, kilépek az MSZP-ből! – írta Facebook-oldalán Póczik Roland, a Magyar Szocialista Párt soproni elnökségének tagja. A politikus rövid posztjában sejtelmesen csak annyit írt jövőjével kapcsolatban: „teljesen más dimenzióban képzelem el a baloldali politizálást és a továbbiakban más módon kívánom képviselni azt”. Egyelőre nem tudni arról, hogy Póczik más pártba igazolna.

A soproni MSZP volt elnökségi tagja nem professzionális politikus, jelenleg az egyik vezető biztosítótársaságnál dolgozik, mint nyugdíjtervezési tanácsadó. Póczik Roland 2015-ben lépett be az MSZP soproni szervezetébe, 2016-től elnökségi tag volt.

A szocialista párt válságos helyzetbe került a rossz európai parlamenti választási eredmény után. Azzal számoltak, hogy akár esély lehet három mandátumot is szerezni, ám végül a negyedik helyen végeztek, és egyetlen képviselőt küldhettek az Európai Parlamentbe. A fiaskó után a pártban komoly viták övezték azt a döntést, hogy végül ki kapja meg az egyetlen megszerzett mandátumot, Szanyi Tibor, vagy Ujhelyi István.

Végül a korteshadjáratban kampányfőnökként leszereplő Ujhelyi kapta meg a lehetőséget, Szanyi Tibor pedig kemény hangú levélben osztotta ki pártját. A korábbi EP-képviselő többek között azt írta: „Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk”.

Egyelőre kérdéses, hogy a választási vereség és a belső elégedetlenség elindít-e egy olyan kilépési hullámot, amelynek első lépése Póczik Roland távozása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.