Emberölés lett az alkalmi testőr magánakciójából

Egy ózdi szerelmi háromszög vezetett brutális gyilkossághoz. A hajléktalanból lett alkalmi testőr élete végig a rácsok mögött maradhat.

Végh Attila
Forrás: police. hu, ugyeszseg.hu2020. 09. 11. 8:51
Helyszínelés az ózdi emberölés ügyében
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség abban a tavaly novemberi ügyben, ami egy szerelmi háromszöggel kezdődött, majd egy személlyel kibővült, végül egy különös kegyetlenséggel elkövetett rablógyilkosságba torkollott. A vádlott, egy 39 éves ózdi hajléktalan a rendőrségi kihallgatásán jegyzőkönyvbe mondta, áldozata utolsó szavaival megátkozta, száz év börtönt jósolt neki a gazságért. Ha nem is száz évig, de akár élete végéig rácsok mögött maradhat a gyilkos, az ügyész a lehető legsúlyosabb büntetés kiszabására tett javaslatot a törvényszéknek.

Egy egyedülálló ózdi nő tavaly ősszel megismerkedett egy helyi férfival. A férfi nem kertelt, megmondta, hogy élettársi kapcsolatban él egy másik nővel, csak szeretőként tarthat fent alkalmi viszonyt a magányos, 65 éves asszonnyal, aki elfogadta ezt a helyzetet. A szeretők hamar lebuktak, 2019. november 15-én a megcsalt élettárs már azt is tudta, hol lakik a szerető, ezért elindult, hogy tetten éréssel bizonyítsa be párja hűtlenségét. Útközben, a városi piac mellett találkozott a városban hajléktalanként élő H. Péterrel, akit korábbról ugyan nem ismert, egy rövid beszélgetés során viszont megkérte, tartson vele, védje meg, ha valami baj történne, amikor a szeretőket rajtakapja. A testőrködésért pénzt is ígért a férfinak, aki vállalta a kísérő szerepét, így ketten érkeztek meg a későbbi sértett lakásához.

A lakásban a megcsalt nő megtalálta élettársát, a szerető is kijött a folyosóra, a két nő parázs vitába keveredett. A szeretők végül maradtak, a megcsalt nő hazaindult, alkalmi kísérője társaságában. A hajléktalan testőr aznap éjjel megbízójánál éjszakázott, csak másnap reggel hagyta el a pár otthonát, amikor a nő élettársa hazaérkezett és kidobta a lakásukból.

A nyomozás során beszerzett információk szerint H. Péter ekkor úgy okoskodott, most a szerető maradt védtelen, ráadásul véletlenül meghallotta, ahogy a férfi a másik nőnél felejtette a telefonját, ezért elindult a 65 éves nő lakására. Becsengetett, az ajtót nyitó asszonynak azt hazudta, ő a szeretője barátja, előző nap azért volt ott, hogy mindenkit megóvjon a bajtól. Kérte az asszonyt, adja neki oda a férfi telefonját, majd amikor a nő erre nem volt hajlandó H. Péter pofon vágta, elvette a nő saját tulajdonú mobilját, majd távozott. Nem ment messze, az első kocsmában eladta a telefont 5000 forintért, amit még aznap el is ivott. Másnap újra felkereste a sértettet, aki azt hitte, a férfi rájött, hogy rossz telefont vitt el és azt hozta vissza, de nem ez történt. A hajléktalan férfi a földre lökte a nőt, ököllel és tenyérrel ütlegelte és többször belerúgott. Az orvos szakértő véleménye szerint legalább öt percen át verhette folyamatosan, száznál több sérülést okozott áldozatának. A sértett erősen vérzett, mozdulni sem tudott. Amikor a támadó elment, utánaszólt, hogy feljelenti, és tettéért száz évig fog ülni. A nőnek arra már nem volt ereje, hogy segítséget kérjen. Az igazságügyi orvos szakértő szerint többszörös és kiterjedt sérülései következtében, borzasztó testi és lelki szenvedések következtében a bántalmazást követő órákban meghalt. A holttestre másnap délelőtt találtak rá a rokonok, a nyomokból egyértelműen látszott, hogy a szerencsétlen asszonyt agyonverték. A borsodi nyomozók pillanatok alatt felderítették a bűncselekményt, H. Pétert azonban nem tudták meghallgatni, eltűnt a városból.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=iDChP2qe7iQ&feature=emb_logo

H. Péter sejtette, hogy amit tett, nem sokáig marad titokban, a verés utáni hajnalban Ózdról Miskolcra, onnan pedig Budapestre utazott, ott akart elrejtőzni a rendőrök elől. Nem sikerült neki, november 19-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói az ellene kiadott elfogatóparancs során a főváros egyik éjjeli melegedőben megtalálták, elfogták. A Magyar Nemzet információi szerint már az elfogása után beszélt a sértett átkáról, meggyőződése volt, hogy emiatt kapták el a rendőrök.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&time_continue=1&v=S4iTMD0S-RA&feature=emb_logo

Az ügyészség az eljárás nyomozati szakaszát lezárta, a tíz hónapja letartóztatásban lévő, többszörösen visszaeső vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.