Érdemkeresztet kapott munkatársunk, Varga Attila

Az elismerést Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára adta át a Pesti Vigadóban tartott rendezvényen.

Magyar Nemzet
2019. 03. 13. 19:29
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott lapunk munkatársának, Varga Attilának. Az elismerést Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára adta át a Pesti Vigadóban tartott rendezvényen. Az érdemkereszt arany fokozata azoknak a „szakmájukat hivatásszerűen végző személyeknek adható, akik az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenységet” végeznek.

Varga Attila a hivatalos indoklás szerint „a társadalmi feszültségeket és a különleges emberi sorsokat egyaránt érzékletesen ábrázoló írásai elismeréseként„ kapta az állami elismerést. Varga Attila 1969-ben született Debrecenben. Dolgozott tanszergyárban és egy hőszolgáltató vállalatnál szerszámkészítő lakatos szakmunkásként, nagykereskedelemben áru-összeállítóként, finommechanikai vállalatnál raktárosként, majd egy debreceni szállodában felszolgálóként. Jeles eredménnyel végezte a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Bálint György Újságíró-iskoláját, szociálpedagógus. Nyíregyházán, majd Debrecenben volt újságíró, a kilencvenes években Bohumil Hrabal cseh íróval készített interjúsorozata tette nevét ismertté.

Fotó: Teknős Miklós

Öt év megszakítással 1996 óta a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője. Fő műfaja a riport és a portré, amelyekben legfontosabbnak feladatának az emberi értékek és gyarlóságok bemutatását tartja. Több szakmai elismerésben részesült: megkapta a Magyar Nemzet Aranytoll díját, a Minőségi Újságírásért Díjat, a Családbarát Médiáért Díjat és a Petőfi Sándor Sajtószabadságért Díjat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.