Érthetetlenül bőkezűek ügyvédjükkel a szocialisták

Az MSZP-frakció július elsején csaknem ötmillió forinttal bízta meg a Trijana Tanácsadó Bt.-t, hogy világosítsa fel a képviselőcsoport tagjait „közjogi témában” és „választási eljárásokban”.

Magyar Nemzet
2019. 09. 04. 6:18
TÓTH Bertalan
Budapest, 2018. szeptember 12. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, a párt parlamenti frakcióvezetője beszédet mond a Horn Gyula-emlékkonferencián a XI. kerületi Villányi úti Konferenciaközpontban 2018. szeptember 12-én. A tanácskozás a Horn Gyula tiszteletére meghirdetett emlékév első állomása. Horn Gyula (1932-2013) egykori kormányfő 1990 májusától 1998 szeptemberéig volt a szocialista párt elnöke. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP-frakció július elsején csaknem ötmillió forinttal bízta meg a Trijana Tanácsadó Bt.-t, hogy világosítsa fel a képviselőcsoport tagjait „közjogi témában” és „választási eljárásokban”, különös tekintettel az önkormányzati választásokra.

A megbízás határozatlan ideig szól – adta hírül tegnap az Origó.hu. A cég ügyvezetője Litresits András, aki jelenleg a szocialista párt delegáltja a Nemzeti Választási Bizottságban (NVB). Az internetes hírportál felhívta a figyelmet arra: Litresits neve onnan is ismerősen csenghet, hogy ő az, aki a bíróság előtt képviselte Nagy Blankát, az ellenzék trágár kiskunfélegyházi jelöltjét, valamint rendszeresen képviseli a bűnszervezet létrehozásával és költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabát.

Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

Az Origó.hu a cikkében megjegyezte: nehezen érthető, a szocialisták miért tartják fontosnak, hogy országgyűlési képviselőiket „kiokosítsák” az önkormányzati választásokkal kapcsolatban, hiszen a hatályos jogszabály összeférhetetlenként tekint a két intézményre.

Az is furcsa, hogy erre miért adtak temérdek pénzt, hiszen ha október 13-ig számoljuk a megbízás időtartamát, akkor három és fél hónapig több mint egymillió forint érkezik havonta a Trijana Tanácsadó Bt. számlájára. Az abszurd szerződést a szocia­listák részéről Tóth Bertalan pártelnök (képünkön) írta alá.

A hírportál emlékeztetett arra: a baloldalon nem csinálnak nagy ügyet abból, hogy nyilvánosan osztogatják a közpénzt a haveri köröknek. Mint írták, augusztusban számoltak be arról, hogy a Marketing and Analytics Kft. ismét több millió forintos megbízást kapott a Demokratikus Koalíció frakciójától.

Az Origó.hu kiemelte, hogy a vállalkozás egyedüli tulajdonosa Suga Gábor, Gyurcsány Ferencék jól bejáratott céges embere, aki az európai parlamenti választást megelőzően is kapott egy több tíz millió forintos tételt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.